У Києві 16 вересня ректора Івано-Франківського національного медичного університету професора Миколу Рожка обрали членом-кореспондентом Національної академії медичних наук України за фахом стоматологія.

Обрання на високу наукову посаду відбувалося на Загальних зборах НАМНУ шляхом таємного голосування. Таким чином нині по стоматології в Україні є два члени-кореспонденти НАМНУ. Це професор Владислав Маланчук з Національного медичного університету імені О.О. Богомольця і ректор ІФНМУ професор Микола Рожко.

Ця подія є знаковою для франківського медуніверситету, адже Микола Рожко є другим науковцем вишу, який удостоєний такого статусу. До цього часу тільки ректор і професор Євген Нейко у 1994 був обраний членом-кореспондентом, а у 1997 — академіком НАМНУ.

Зауважимо, що серед трьох претендентів на посаду члена-кореспондента в галузі стоматологія Микола Рожко є абсолютним лідером серед кількості підготовлених учнів. На сьогодні це 61 кандидат і доктор медичних наук. Він є автором 12 національних підручників, лауреатом Державної премії України в галузі науки і техніки, Заслуженим діячем науки і техніки України. Також цього року ректор ІФНМУ став повним кавалером ордену «За заслуги».

«Маю позитивні та радісні емоції з цього приводу, — говорить Микола Рожко. — Вручення самої нагороди та документів ще попереду. Але хочу наголосити, що це підтвердження багаторічної праці не лише моєї, а всього колективу стоматологічного факультету та університету».

Колектив університету вітає ректора з високим статусом і бажає Миколі Михайловичу, щоби його і надалі не полишав великий ентузіазм щодо розвитку університету та української медичної науки!

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma