У неділю, 22 серпня, в Івано-Франківську на Локомотиворемонтному заводі в рамках ЛРЗ-Фесту відбувся Франківський науковий пікнік. Локація Івано-Франківського національного медичного університету, яку влаштували члени Студентського наукового товариства і Товариства молодих вчених, стала найкращою на цій події.

Зазначимо, що ІФНМУ щороку підтримує цю акцію, адже такі події допомагають молоді у виборі майбутньої професії і популяризують медичні професії. Цього разу відвідувачі університетської локації мали змогу виміряти артеріальний тиск, силу руки, рівень глюкози та кисню в крові, визначити кольоровість зору. Студенти-стоматологи вчили дітей чистити зуби.

Шестикурсниця Марія Підлісна допомагала вимірювати артеріальний тиск. «На жаль, багато людей у наш час мають артеріальну гіпертензію, — говорить студентка. — Важливо, аби людина знала про це, і приймала правильну антигіпертензивну терапію, адже іноді симптоматики часом немає. Декому з відвідувачів ми порадили звернутись до своїх сімейних лікарів, бо про високий тиск вони почули вперше».

Цього року студенти відзначили цікаву особливість. Відвідувачів вже не так цікавить пульсоксиметр, як це було раніше. Пояснення цьому просте — у зв’язку із пандемією люди масово купували ці прилади для самостійного моніторингу рівня кисню в крові, тож вони чудово вміють користуватися ним самі.

Студентка п'ятого курсу Олеся Павликівська визначала рівень глюкози в крові. «Людей цікавило, який показник є нормою, були люди з цукровим діабетом, які просто бажали зайвий раз перевіритися, — розповідає дівчина. — Дехто мав значно підвищений рівень глюкози, ми навіть додатково міряли на іншому глюкометрі. У такому випадку радили звернутися до свого сімейного лікаря. Насправді цей пікнік корисний і нам як студентам, адже останні півтора роки через карантинні обмеження ми не мали багато практичних занять».

П’ятикурсниця Яна Дмитришин не вперше на пікніках визначає рівень глюкози в крові. «Такої кількості бажаючих дізнатися рівень глюкози в крові, як цьогоріч, не пригадую. Дуже приємно бути корисними на таких заходах! Щиро віримо, що всі, кому запропонували звернутись до сімейного лікаря, не будуть зволікати», — наголошує Яна.

«До наукового пікніка долучилися студенти медичного, стоматологічного, фармацевтичного факультетів, а також наші молоді вчені, — розповідає наукова керівниця Студентського наукового товариства та Товариства молодих вчених, професорка Наталія Воронич-Семченко. — Звісно, нашою візитівкою вже традиційно був скелет, з яким фотографувалися всі бажаючі. Окремо хочемо подякувати усім нашим студентам, викладачам і колегам-медикам, які взяли участь в Інтернет-голосуванні на конкурсі кращої локації пікніка. Щиро радіємо, що посіли перше місце. Це дуже мотивує наших студентів до подальшої роботи».

Вітаємо наших юних науковців з цією відзнакою і дякуємо за їхню активність!

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
6
7
8
9
10
11
14
15
16
18
19
20
21
22
23
24
26
29
30
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma