Днями відбувся всесвітній конгрес Міжнародного співтовариства протидії сексуально трансмісивним інфекціям (IUSTI). Попередньо запланований для проведення в Амстердамі, через пандемію COVID-19 науковий форум пройшов у віртуальному форматі.

Подія пройшла під девізом «Сексуальна різноманітність та місто». До програми увійшли як попередньо записані доповіді, так і сесії живого спілкування. Викладачі кафедри дерматології та венерології Оксана Кухта та Мар’ян Волошинович взяли участь у події та презентували на конгресі доповідь на тему «Аналіз деяких показників імунного статусу а також ряду цитокінів при хламідіозі та мікоплазмозі».

Як зазначили організатори наукового форуму, понад 60% сучасного населення світу живе в урбанізованих умовах. Це місця, де також зосереджена значна частина епідемії інфекцій, що передаються статевим шляхом. У той же час, міське середовище пропонує мережі, інфраструктуру, мультидисциплінарність та креативність, з яких можуть з’являтися рішення. Міста можуть виступати у ролі гігантських відкритих лабораторій, експериментальних майданчиків, дослідницьких інкубаторів та ідеального середовища для проведення інтервенцій.

Матеріали конгресу було надруковано в престижному індексованому виданні «Sexually Transmitted Infections», що входить до сімейства журналів видавництва BMJ.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
14
16
17
18
19
20
21
23
24
25
27
28
29
30

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma