У Києві цими днями відбуваєьтся тренінг-навчання для працівників медичних університетів з вакцинації проти COVID-19. Участь у навчанні беруть і викладачі Івано-Франківського національного медичного університету.

Подія відбувається за підтримки ВООЗ, МОЗ України, Центру громадського здоров’я та фінансується Європейським Союзом. Захід передбачає навчити викладачів медичних закладів освіти правильній техніці вакцинації, видів та особливостей вакцин, принципів виготовлення вакцин, їхнього зберігання.

Від ІФНМУ участь у навчанні беруть доцентка кафедри внутрішньої медицини №1 Галина Курилів, доцентка кафедри кафедри внутрішньої медицини №2 та медсестринства Оксана Готюр та асистент кафедри загальної практики (сімейної медицини), фізичної реабілітації та спортивної медицини Назар Турчин.

Україна зараз на четвертому етапі вакцинації, тобто щепленню вже підлягає все населення. Створюються відповідні мобільні групи, один лікар і дві медсестри. Мета — максимально охопити усі верстви населення старше 18 років. За оновленим планом, планується охопити близько 70% населення.

Ще одна мета, яку ставлять перед медпрацівниками, це виявлення та реєстрація небажаних подій після імунізації (НППІ). Якщо вона відбувається протягом перших 30 хвилин після щеплення, лікар подає спеціальне екстрене повідомлення онлайн. А протягом 30днів після вакцинації про небажані події повідомляє сам пацієнт, його родич або довірена особа.

Надалі йдеться про донесення інформації до студентів та інтернів. Учасники заходу мають навчати мобільні групи на місцях. За словами Назара Турчина, після повернення він насамперед поділиться новими знаннями з колегами в університетській клініці, на базі якої знаходиться його кафедра.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
5
6
7
8
9
11
12
15
16
17
Дата : 17.09.2019 р.
18
21
22
23
24
26
27
28
29
30

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma