У неділю, 6 червня, в Івано-Франківську на території простору Promprylad.Renovation відбулась презентація проєкту команди Re:Walk, учасниками якої є студенти університету, інтерни та аспіранти. Відкритий міський захід зі скринінгу ортопедичної патології стопи відбувся вперше, він був присвячений всесвітньому Дню стопи.

Покрокова діагностика полягала в детальному клінічному огляді усіх, хто виявив бажання і зареєструвався на створеному сайті Seb&Co. Організатори провели цифрове обстеження відбитків стоп на французькій подологічній платформі Sigma XL, яка була придбана університетом. Завершальним етапом стала консультація, поради та рекомендації завідувача кафедри травматології та ортопедії професора Вадима Сулими.

За словами професора, цей тренінг передбачав виявлення патології опорно-рухового апарату та підвищення кваліфікації науково-дослідницького рівня (pHD) в університеті.

«Якщо проводити такі огляди системно, то є змога попередити захворювання у дітей, а в дорослих виявити патологію та попередити ускладнення, — говорить учасниця команди проєкту, шестикурсниця вишу Юлія Філяк. — Надалі плануємо серію масштабних заходів у рамках нашого проєкту, щоби вдалося покращити здоров'я опорно-рухового апарату дитячого та дорослого населення нашого краю».

Захід провели за сучасними вимогами скринінгу з дотриманням протиепідемічних заходів. Упродовж двох годин команді Re:Walk вдалося обстежити 21-го пацієнта різного віку та статі.

Стежте за анонсами. Невдовзі організатори проєкту розкажуть про наступні заходи.

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma