У кінці травня в місті Кам’янське Дніпропетровської області відбулась XVI літня Універсіада серед вищих навчальних закладів України з плавання. У складі команди Івано-Франківської області участь у змаганнях взяли студенти Івано-Франківського національного медичного університету.

У змаганнях взяли участь 28 команд різних вишів з 13-ти областей та Києва. Загалом — близько 150 учасників. Команда Івано-Франківської складалась з восьми спортсменів, четверо з них — студенти ІФНМУ, а саме Юлія Малофій, Анастасія Мацюрак, Марко Шийка та Назар Шлімкевич.

Усі студенти стартували у заявлених дистанціях і принесли залікові бали у скарбничку Івано-Франківщини. Так, зокрема, студенти-медики посіли третє місце в естафетному запливі 4х100 м комбінованим плаванням серед дівчат. За підсумками змагань, команда нашої області зайняла четверте місце, а ІФНМУ в заліку університетів — 20-е місце серед 28 вишів.

«Хочеться відзначити силу духу наших студентів-медиків, які були єдиними представниками серед усіх медичних вишів України, — зазначає тренерка нашої команди, доцентка кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії з курсом фізичного виховання Наталія Зінченко. — Вони гідно змагалися з представниками навчальних закладів, де готують спортсменів вищих розрядів. Дякуємо ректору та адміністрації університету за довіру та фінансову допомогу у виїзді на змагання».

Також цими днями студенти ІФНМУ взяли участь у літній універсіаді з легкої атлетики, які відбулась на стадіоні Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. Вісім студентів змагалися у метанні диску, забігах на 200 і 5000 метрів, а також жіночій естафеті 4х400 метрів. Серед 44 команд-учасниць наш університет посів 42-е місце.

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma