Упродовж трьох днів минулого тижня на базі Івано-Франківського національного медичного університету у співпраці з Асоціацією лікарів Карпатського регіону вп’яте проходила міжнародна конференція «Медицина України – європейський вибір».

Науковий форум об’єднує фахівців медицини з різних країн світу задля обміну досвідом та пошуку спільних рішень, що стоять перед медициною майбутнього.

Конференція — це також і майданчик для налагодження співпраці. «Цього року вперше до нас приєднались дві потужні клініки з Туреччини, — розповідає голова правління Асоціації лікарів Карпатського регіону Олександр Марусин. — Це Emsey, провідна онкологічна клініка Туреччини, та Dünya Güz, група офтальмологічних клінік, яка вважається Еверестом офтальмології в світі». Ці клініки підписали меморандуми про співпрацю з ІФНМУ та Асоціацією.

Медики з 14 країн світу спілкувалися в онлайн режимі. Відбулося 12 окремих пленарних засідань. За словами Олександра Марусина, загалом до конференції приєдналося понад 3 тисячі слухачів.

Темами доповідей були, зокрема, проблеми онкології, неврології, алергології та, звісно, COVID-19 та реабілітації після цієї хвороби. «Основне питання стосується боротьби з COVID у нинішній ситуації, — говорить ректор ІФНМУ професор Микола Рожко. — Нам дуже важливо почути досвід закордонних колег. Ми прямуємо в Європу, і дуже важливо інтегруватися не лише економічно, але й в медичній сфері».

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma