Івано-Франківський національний медичний університет спільно з Асоціацією лікарів Карпатського регіону уклав меморандуми про співпрацю з турецькими лікарнями Emsey та Dünya Güz. Зустрічі з колегами з Туреччини відбулися під час їхньої участі в міжнародній конференції «Медицина України — європейський вибір».

З турецькими гостями спілкувалися ректор ІФНМУ професор Микола Рожко, проректор з наукової роботи професор Ігор Вакалюк, начальник відділу міжнародних зв’язків Віталій Осадець, голова правління Асоціації лікарів Карпатського регіону Олександр Марусин.

Лікарня Emsey (Стамбул) є еталонним центром, що спеціалізується на комплексному лікуванні онкологічних хворих. Її представляв директор зі стратегій розвитку міжнародних відносин Махлі Хасан Джихад. Співробітництво дасть можливість прикарпатським медикам проходити стажування в цьому центрі, а пацієнтам , при потребі, отримувати необхідне лікування.

Група шпиталів Dünya Güz, яка знаходиться також у Стамбулі, спеціалізується на проблемах зору і нині має 29 різних локацій, де медики надають допомогу. На зустрічі в ІФНМУ її представляв директор стратегій та розвитку Dünya Güz Волкан Каан Ішик. Ці шпиталі мають необхідну інфраструктуру, навички, знання, обладнання, засоби та кваліфікований персонал. Така співпраця дозволить підвищити кваліфікацію прикарпатським офтальмологам.

Під час розмови сторони активно обговорили досвід та проблеми боротьби з COVID-19 в обох країнах. «Міжнародна співпраця дуже важлива, особливо сьогодні, у такий важкий для медицини час, — зазначає ректор Микола Рожко. — Пандемія завдала дуже сильного удару по всіх галузях життя, і медичній освіті зокрема, але маємо розуміти, що неможливо підготувати лікаря по Інтернету. Тому потрібно продовжувати обмінюватися досвідом, проводити стажування, вдосконалювати навчальні програми і алгоритми. Дякуємо нашим колегам з Туреччини за візит і сподіваємось на плідну роботу».

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
14
16
17
18
19
20
21
23
24
25
27
28
29
30

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma