Яскраво і креативно. Так вирішили відзначити Всесвітній день вишиванки студенти і викладачі фахового медичного коледжу ІФНМУ і створили в холі центрального корпусу університету велику фотозону.

Цікава ідея належить кураторці 47а групи третього курсу Наталії Винник. Її підтримали кураторки Оксана Олійник, Ярослава Калин, також долучилися Любов Сливка та Надія Іванів. Вишиванки зі своїх родинних колекцій надали студенти 21а, першого курсу Діана Павлюк, Олеся Сумарук і Вікторія Климович.

Як розповідає один з організаторів заступник директора коледжу з виховної роботи Володимир Левандовський, у фотозоні представлені вишиванки з Тлумаччини, Бойківщини, Косівщини, Надвірнянщини, Тисменицького району. Окремі вишивані речі мають вік понад 100 років. Особливу увагу відвідувачів привертає вишиванка з Косівщини, оздоблена бісером.

Фотозона користується популярністю. Студенти тут фотографуються цілими групами, роблять колективні фото у вишиванках і кафедри. Залюбки позували для фото сьогодні й представники ректорату університету і дирекції коледжу.

Спершу фотозону планували облаштувати в корпусі коледжу, але з ініціативи директора коледжу Олександра Бульбука і проректора з виховної роботи Ігоря Ванджури проєкт реалізували в центральному корпусі університету, щоб він був доступним більшій кількості студентів. Організатори дякують видавничому відділу ІФНМУ та його начальнику Василю Бекішу за виготовлення якісних друкованих матеріалів для цієї акції.

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma