В Івано-Франківську у вівторок, 27 квітня, почала роботу виставка «Медвін: стоматологія». Подія проходить на базі спорткомплексу ІФНМУ (кафедра фізичної реабілітації, ерготерапії з курсом фізичного виховання, вул. Целевича, 34) в рамках десятого стоматологічного форуму.

Нагадаємо, науково-практична конференція «Інноваційні технології в стоматології» в рамках цього ж форуму відбулась у березні в режимі онлайн. Голова обласного осередку Асоціації стоматологів України, завідувач кафедри ортопедичної стоматології, професор ІФНМУ Зіновій Ожоган наголошує на великій користі такої виставки: «Через пандемію і карантинні обмеження чимало подібних заходів в Україні та за кордоном відмінили або перенесли. Нам теж довелося перенести цю нашу традиційну виставку, але коли днями Івано-Франківщина вийшла з «червоної» зони, це дало змогу її таки організувати». До слова, зазначимо, що на вході у виставковий зал проводять температурний скринінг усіх відвідувачів, а в приміщенні діє масковий режим.

Компанії-учасники представляють стоматологічне та зуботехнічне обладнання українських і закордонних виробників, сучасні матеріали, інструменти, медичні вироби, одяг тощо. «Така виставка є дуже корисною для всіх, хто працює в стоматологічній галузі Прикарпаття, — продовжує Зіновій Ожоган. — Нашим колегам не потрібно їхати кудись далеко, аби придбати нове обладнання чи інструменти. Натомість вони мають своєрідну «домашню» виставку, де можна все детально розглянути, попробувати, отримати детальну консультацію. Люди тут не просто щось купують, але й починають довготривалу співпрацю, укладають договори тощо».

«Дуже важливо, що в такий непростий час ми все ж змогли організувати цю виставку, — говорить ректор ІФНМУ професор Микола Рожко. — Ми раді вітати у стінах університету колег з усієї області. Більшість з них — це випускники нашої рідної Alma Mater, тож удвічі важливо, що саме наш університет організовує майданчик для розвитку і вдосконалення медиків Прикарпаття».

Сьогодні стоматологічне обладнання та інструменти покликані не лише покращити якість стоматологічної допомоги, а й зробити роботу медиків зручнішою та ефективнішою. Так, наприклад, компанія D-Optic привезла до Івано-Франківська мікроскопи Karl Kaps та новинки стоматологічної оптики — бінокулярні лупи від Zeiss, Swarovski, StarMed. «Внаслідок довгих років праці, багатогодинних прийомів, коли треба постійно схилятися над пацієнтом, чимало стоматологів мають проблеми зі спиною, шийним відділом хребта, — пояснює керівник компанії Володимир Пташник. — А така сучасна оптика допомагає стоматологу зберігати здорове положення тіла під час роботи, сидіти зручно і рівно, але при цьому чітко в гарному збільшенні бачити, що він робить і продовжувати надавати якісну допомогу». Думають виробники і про зручність пацієнтів. Так, наприклад, для них розробили спеціальні вакуумні подушки і навіть матраци, які набувають форми тіла. Так можна запобігти затіканню кінцівок, коли доводиться довго сидіти в стоматологічному кріслі.

Якісний стоматологічний інструмент виробляють і в Україні. Так, наприклад, харківський завод Meddins представив лінійку якісного та ергономічного інструменту. «Інструментарій має велике значення в стоматології, а особливо його ергономічність. Саме тому ми розробляємо інструменти для стоматологів разом із самими стоматологами, ретельно його тестуємо, збираємо відгуки, вдосконалюємо, — говорить регіональний менеджер Meddins Наталія Маланчук. — Інструмент має бути і зручним, і легким водночас. Коли він зручно сидить в руці, ним легко і комфортно працювати, тоді лікар краще робить необхідні маніпуляції, надає якіснішу допомогу пацієнту».

Стоматологічна виставка — це не лише презентація новинок, але й навчання. В її програмі є навчально-практичний тренінг з дентальної імплантології «Секрети успішної імплантації», практично-теоретичні курси «Невідкладні стани у стоматології», «Методи направленої аугментації кістки від лунки зуба до великих дефектів щелепи», «Планування ортопедичної реабілітації».

Під час відкриття виставки організатори щиро висловили сподівання, що наступна така подія відбудеться вже у більш звичних умовах. Сподіваємося і ми. Аби подолати пандемію, дотримуйтеся заходів безпеки, бережіть близьких і будьте здорові!

Тим часом

Кафедра-господар виставки продовжує розвивати свою інфраструктуру. Нещодавно тут облагороджували територію, висадили нові дерева і кущі. Тож заняття студентів фізкультурою на свіжому повітрі будуть ще приємнішими.

20210427dereva

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma