В Івано-Франківському національному медичному університеті днями відбулася 90-а науково-практична конференція студентів і молодих вчених «Інновації в медицині та фармації». На одниму з майстер-класів в рамках наукового форуму студентам демонстрували дистанційну ЕКГ-моніторингову систему.

Подію організувала кафедра анестезіології та інтенсивної терапії. Слухачам розповіли про «DiaCard» — портативний пристрій з автономним живленням, що призначений для реєстрації ЕКГ у 1-біполярному або 6 монополярних відведеннях і передачі отриманих даних на комп’ютер лікаря.

Майстер-клас відбувся двома мовами, українською та англійською. Розповідали про пристрій асистент кафедри Володимир Венгрович, лаборант кафедри, студент шостого курсу і член Ради Студентського наукового товариства Олег Білас та завідувач кафедри професор Іван Тітов.

«Система дистанційного ЕКГ-моніторингу «DiaCard» – це інноваційний український пристрій з інтелектуальними функціями безпеки пацієнта, який дозволяє провести стандартне холтерівське моніторування та постійну оцінку ЕКГ-інформації, а в разі небезпеки – активувати алгоритм порятунку хворого», — зазначає професор Іван Тітов.

Як розповів Олег Білас, для «DiaCard» розроблений спеціальний мобільний додаток на Android, який дозволяє пацієнту через Bluetooth-з’єднання зручно керувати його роботою. Сам пристрій може працювати на одному заряді батареї близько 14 годин. Рівень заряду можна відслідковувати на смартфоні. «Все влаштовано дуже зручно, бо сам пристрій має лише одну кнопку, а всі налаштування і керування його роботою відбуваються через мобільний додаток», — говорить Олег Білас.

«DiaCard» пристосований для різних сфер застосування: сімейна медицина, медицина катастроф, стаціонар, екстрена медична допомога, спортивна медицина, віддалений моніторинг пацієнтів високого серцевого ризику тощо. Цей пристрій є справжньою знахідкою для загрозливих пацієнтів стаціонару 24/7. Звісно, було б значно цікавіше побачити цей прилад наживо і спробувати на собі його використання. Проте карантин накладає свої обмеження на навчання.

«Ми всі з нетерпінням чекаємо повернення до звичної форми навчання, — каже професор Іван Тітов. — Як тільки це станеться, кафедра буде проводити цілий ряд майстер-класів. Адже дуже важливо, щоб студенти своїми руками навчилися користуватися новітнім медичним обладнанням, сучасними приліжковими кардіомоніторами, дефібриляторами, системами введення ліків провідних світових виробників. Серед тем майстер-класів будуть забір артеріальної і венозної крові, аналіз газового складу крові, експрес-методики біохімічного складу крові та аналізу сечі. Всі ці майстер-класи ми маємо вже підготовлені. Тому ми чекаємо завершення карантинних обмежень і будемо раді знову побачити наших студентів на кафедрі».

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
20
21
22
24
26
27
28
29

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma