Понад 500 учасників з 18 університетів — саме стільки студентів і молодих вчених бере участь у традиційній міжнародній конференції «Інновації в медицині та фармації», яка сьогодні почалась на базі Івано-Франківського національного медичного університету. Цього року подія є ювілейною, вже дев’яностою!

Ця студентська конференція з року в рік збирає велику кількість учасників. І навіть карантинні обмеження і дистанційний режим проведення не стали на заваді організаторам влаштувати масштабну наукову подію. Учасники конференції представляють свої доповіді на засіданнях 19-х секцій. Загалом протягом наукового форуму має прозвучати 130 виступів студентів, а також на окремій секції ще 20 виступів молодих вчених. У збірнику матеріалів опубліковано 440 тез.

Наукова керівниця Студентського наукового товариства ІФНМУ, професорка Наталія Воронич-Семченко відзначає своїх підопічних, які виконали величезну роботу, аби подія стала можливою. «Цього року ми стикнулися з багатьма новими технічними і організаційними викликами, але наша чудова молодь впоралася з ними, — говорить професорка. — Особливо хочу відзначити Сергія Фреїка, який взяв на себе роботу з технічного забезпечення, також Надія Гринів, Марта Середюк. Усі, хто є в програмі — це ті молоді таланти студентського наукового товариства, які наближали і робили цей день можливим».

За словами Наталії Воронич-Семченко, карантин наклав великі обмеження на наукову роботу студентів, адже неможливо стало виконувати багато практичної роботи. Втім, вони не зупиняються, і все одно займаються наукою. Так, студентка Яна Дмитришин провела опитування серед пацієнтів, які перенесли COVID-19, і отримала дуже цікаві дані щодо їх відчуттів під час хвороби. Ще одна молода дослідниця Леся Павликівська вирішила з’ясувати, як змінилася дихальна система у її колег-студентів після перенесеного коронавірусу.

До слова, пандемія коронавірусу зробила тему інфекційних захворювань особливо актуальною цього року. Про це свідчить велика кількість слухачів на секції інфекційних хвороб — близько 140.

Традиційно організатори підготували для студентства і наукової молоді цілу низку майстер-класів, де своїми знаннями поділять провідні медики і науковці. Цьогоріч їх буде аж 10 і частина транслюватиметься англійською мовою. Вони відбудуться в п’ятницю, 26 березня. Приєднуйтеся, буде цікаво!

Детальна програма конференції з гіперпосиланнями на засідання усіх секцій та майстер-класи.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
2
3
4
5
6
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
19
20
21
22
24
25
26
29
30

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma