Уже третій тиждень понад 50 студентів Івано-Франківського національного медичного університету працюють на 11 карантинних контрольно-пропускних пунктах області. Майбутні лікарі під час чергувань не мають часу нудьгувати.

Як розповідає студентка шостого курсу, членкиня студентського профкому ІФНМУ Анастасія Нагірняк, регулярно трапляються випадки, коли водіям чи пасажирам необхідна допомога, тож студенти домовилися з працівниками поліції про використання їхньої аптечки.

«У нас були різні ситуації: епілепсія, черепно-мозкова травма, порізані руки, — розповідає дівчина. — В таких випадках необхідно одразу на місці надати першу медичну допомогу, тому працівники поліції погодилися давати нам свої аптечки. Так, наприклад, у мене був випадок, коли хлопець з пост-ковідним синдромом втрачав свідомість, ми викликали швидку допомогу, і до приїзду бригади медиків надавали йому допомогу».

Був і трагічний випадок. До поліції надійшла інформація, що недалеко від одного з блок-постів люди побачили людину, котра лежить на землі біля річки. Поліцейські взяли з собою на виклик студентів-медиків. На жаль, тоді констатували смерть.

«Думаю, під час таких чергувань ми всі здобуваємо стресостійкість, — каже Анастасія. — Водії є дуже різні, і ситуації бувають різні. Треба проявляти людяність, розуміння. Пригадали ми й багато медичних навичок, найголовніше — це надання першої медичної допомоги».

Студентів на блок-пості біля Калуша днями відвідав ректор ІФНМУ професор Микола Рожко. «Це велика патріотичність наших студентів, — каже ректор. — Підтримуємо їх, дякуємо за небайдужість, вміння та зусилля».

Закликаємо всіх дотримуватись правил карантинного режиму і дистанціювання! Бажаємо міцності та сили нашим лікарям на передовій!

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
20
21
22
24
26
27
28
29

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma