Одразу двоє науковців Івано-Франківського національного медичного університету, професор Володимир Качкан і доцент Ігор Любчик, стали лауреатами обласного конкурсу «Краща книга Прикарпаття 2020».

Щорічний літературний конкурс відбувається за ініціативи Товариства письменників і журналістів ім. І. Франка та за підтримки обласної організації Національної спілки краєзнавців України й управління культури національностей та релігій облдержадміністрації. Днями в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулося урочисте нагородження лавреатів.

У галузі «Документально-історичної літератури» переможцем визнали завідувача кафедри українознавства та філософії ІФНМУ професора Володимира Качкана з книгою «Паралелі і меридіани ІФНМУ».

До цієї книги, присвяченої 75-річчю університету, увійшли різножанрові документальні матеріали (діалоги, нариси, статті, есеї) про діяльність відомих вчених-медиків, провідних педагогів, хто презентує обличчя нинішнього закладу вищої освіти, а також про представників інших сегментів життєдіяльності університету.

У сукупній номінації «Народознавство. Краєзнавство» одним з лавреатів став доцент цієї ж кафедри медуніверситету Ігор Любчик із книгою «Лемківські долі: Трагізм і пам'ять поколінь».

Ця історична монографія є спробою привідкрити закулісся етнополітичних ігор щодо лемків у міжвоєнній Польщі, Чехословаччині, СРСР та їхніх післявоєнних наступників.

Вітаємо наших науковців і бажаємо нових здобутків на творчій і дослідницькій ниві!

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma