Нещодавно в Івано-Франківському національному медичному університеті відбувся одноденний онлайн-проєкт від студентської організації UMSA спільно з кафедрою інфекційних хвороб та епідеміології та кафедрою акушерства та гінекології імені професора І.Д. Ланового «Pregnancy & Infection».

 

Керівницями проєкту були студентки шостого курсу локальна координаторка комітету «Репродуктивне здоров’я» Віра Петріщак і староста гуртка інфекційних хвороб Уляна Мойсеєва. Наукові наставники — асистент Андрій Процик і доцентка Інна Кравчук.

Як розповідає Андрій Процик, студенти повідомили про перебіг у вагітних COVID-19 та грипу, гепатиту Е та ротавірусної інфекції, гепатиту В, С та ВІЛ/СНІД. Учасники розглянули й особливості лікування нестероїдними протизапальними препаратами, імуноглобулінів та антибіотиків у вагітних та профілактику сказу та правця. Викладачі у свою чергу розповіли про цікаві клінічні випадки зі своєї практики та брали участь у дискусії з студентами.

Окремо в кінці обговорили клінічну ситуацію, а саме що робити з домашнім улюбленцем на період вагітності, щоб уникнути інфікування токсоплазмозом?

Учасники розмови одностайно висловилися за продовження таких проєктів. Тож незабаром студенти влаштують наступну подію. Слідкуйте за анонсами від UMSA і студентських гуртків!

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma