Нещодавно в Івано-Франківському національному медичному університеті на базі кафедри мовознавства відбувся І етап Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Латинська мова та медична термінологія».

В олімпіаді взяли участь 33 студенти першого курсу медичного факультету. Вони виконували письмово завдання, які складалися з запитань анатомічної та клінічної термінологій. Розроблені завдання також включали запитання з фармацевтичної термінології.

Проведення олімпіади забезпечили викладачки кафедри мовознавства Ольга Рудик, Марія Гуцол, Ольга Ящук, Галина Савчук, Наталія Бондар, Ольга Порхун, Леся Левченко, Оксана Брігіневіч, Мар’яна Іванюк.

Як зазначає Марія Гуцол, студенти показали досить високий рівень знань, а результати розподілилися настільки щільно, що переможцями та призерами визначили одразу по кілька студентів на одне місце. Це тішить, адже, як мовиться у старовинному виразі, непрохідним є шлях в медицині без латинської мови — Invia est in medicina via sine Lingua Latina.

Переможці та призери:

І місце – Андрій Витвицький – І курс, 4 група, Христина Лібич – І курс, 4 група;

ІІ місце – Діана Мадрига – І курс, 4 група, Аліна Іллюк – І курс, 8 група, Марта Цибанова – І курс, 8 група.

ІІІ місце – Анастасія Фьодорова – І курс, 5 група, Ольга Юрівська – І курс, 5 група, Роман Олійник – І курс, 4 група.

Адміністрація університету і викладачі кафедри мовознавства вітають студентів і бажають подальших успіхів у вивченні латинської мови!

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma