Чергові здобутки наших лікарів-інтернів! 21 лютого в Полтаві на базі кафедри післядипломної освіти лікарів-стоматологів у клініці «Професорська стоматологія» відбувся очний етап ХХІІ Всеукраїнського професійного конкурсу лікарів–стоматологів «Шлях у світ майстерності». Команда Івано-Франківського національного медичного університету посіла високе друге місце!

Загалом цього року в конкурсі брали участь вісім команд лікарів-інтернів. Вони пройшли відбір на заочному етапі 7 лютого.

За умовами конкурсу учасники виконали реставрацію фронтальних зубів верхньої щелепи, порожнини III–IV класу за Блеком, неускладнений карієс, під анестезією, з використанням ізоляції системою рабердам, з асистентом. На виконання роботи учасникам виділили до трьох годин.

Івано-Франківський національний медичний університет представляли лікар-інтерн першого року навчання Іван Шелефонтюк, який виконував роль лікаря. Йому асистувала Аліна Копачинська, яка також проходить інтернатуру перший рік. Підготував їх до конкурсу і супроводжував асистент кафедри стоматології післядиломної освіти доктор філософії Володимир Сарапук.

Хід конкурсу висвітлювався онлайн, а оцінка робіт відбулась одразу ж після виконання.

Варто зазначити, що івано-франківські інтерни-стоматологи вже неодноразово були призерами цього престижного конкурсу. Так, минулого року команда ІФНМУ також посіла друге місце, а у 2019 році здобула перемогу. Ось і цього року Іван Шелефонтюк та Аліна Копачинська втримали цю високу планку. Вітаємо їх і бажаємо нових здобутків та успіху в професійній діяльності!

Довідково

Всеукраїнський професійний конкурс лікарів-стоматологів інтернів проводять з 2000 року. Спочатку він був регіональним, а потім розвинувся до всеукраїнського. Подія традиційно приурочена до дня стоматолога, 9 лютого, і покровительки стоматологів — Святої Аполонії.

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma