В Івано-Франківському національному медичному університеті попри тимчасові карантинні обмеження і дистанційну форму навчання продовжують роботи з покращення умов проживання і навчання студентів в гуртожитках. Ми зібрали інформацію про те, що й де відбувається останніми тижнями.

У третьому гуртожитку зараз обладнують абсолютну нову систему подачі гарячої води. Як розповідає ректор ІФНМУ професор Микола Рожко, така реформа відбувається вперше з часу створення самого гуртожитку. Також влітку 2020 року в цьому гуртожитку поремонтували усі холи між кімнатами, поставили тумбочки для взуття, встановили металопластикові вікна, а найближчим часом відкриється перша оновлена кімната з новими меблями та ремонтом. Такий проєкт вже кілька років триває у четвертому гуртожитку. «У разі побажань від студентів, ми зробимо зміни чи доповнення, щоби все було для їхнього комфорту», — зазначає ректор.

До слова, про четвертий гуртожиток. Якщо раніше там були два душі (чоловічий і жіночий) на весь п’ятиповерховий гуртожиток, то зараз їх по два на кожному поверсі. Також там оновлені всі кухні. Капітальний ремонт завершений в 11 кімнатах гуртожитку. Через карантин ця робота дещо призупинилась.

Почалися ремонтні роботи на дев’ятому поверсі у першому гуртожитку. Студентам, які не проживали під час пандемії у гуртожитках, але здійснили річну оплату, кошти повернуть або перезарахують.

У другому гуртожитку, де проживають виключно іноземні студенти, два блоки кімнат облаштовані під ізолятори. Метою є ізоляція студентів першого та другого гуртожитків, які мають підозру на COVID-19, аби до звернення у медичний заклад вони вже не перебували з рештою своїх сусідів. Також у цьому гуртожитку оновили столи на всіх кухнях.

Ізолятор для тих, хто має підозру на COVID-19, облаштований також у профілакторії в гуртожитку №4. «На щастя, спалахів нового коронавірусу у гуртожитках не маємо, — коментує заступник ректора з виховної роботи доцент Ігор Ванджура. — Втім, в нас був і залишається належний нагляд, зокрема, температурний скринінг, обробка поверхонь».

Як і раніше, в разі необхідності батьків студентів готовий прийняти студентський готель ІФНМУ. Також і студентів з інших вишів. Щоправда карантинні обмеження не дозволяють проводити жодних заходів, тож і відвідувачів у готелі наразі немає.

Як розповідає голова студентського профкому ІФНМУ Юрій Солоджук, нещодавно також відбулися ремонти у читальних залах усіх гуртожитків університету. Проведений Wi-Fi з вільним доступом. Також у всіх гуртожитках є пральні. «Керівництво університету підходить до облаштування гуртожитків комплексно, — говорить Юрій Солоджук. — Більшість студентів не дуже цікавлять холи, стан електропроводки, але це базові речі, інфраструктура. Ми постійно ходимо по гуртожитках, слідкуємо за умовами проживання. Приємно, коли студенти виявляють ініціативу, звертаються до профкому з пропозиціями, а ми вже доносимо ці запити до керівництва, і дуже тішить, що ректор і адміністрація завжди прислухаються до потреб студентства».

Слідкуйте за новинами на сайті університету і будьте здорові!

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma