Нещодавно Національний реєстр рекордів України поповнився новим досягненням — рекордом за найбільшу колекцію предметів у вигляді корів. Колекціонером є професор Івано-Франківського національного медичного університету Ігор Вакалюк.

Професор Вакалюк відомий цим захопленням серед своїх друзів і знайомих. Та це хобі не є випадковим, а присвячене його родині Вакалюків. «Vaca» багатьма мовами означає «корова», а коріння цього слова сягає латинської назви корови — «vacca». До слова, від нього ж походить і слово вакцина. Коли юний Ігор Вакалюк дізнався таку цікаву етимологію свого прізвища, він вирішив колекціонувати корів на честь своєї родини.

20210209vaca05

Перший експонат

Першу фігурку для колекції Ігор Вакалюк купив майже 30 років тому. Станом на 20 січня 2020 року колекція налічувала 2697 експонатів. Це предмети з різних країн і континентів — від власне фігурок цих тварин до предметів одягу, упаковок, посуду, книг, ігор, поштових марок з їхнім зображенням.

Як каже Ігор Вакалюк, він не женеться за кількістю, а цінує красу цих творів. «Практично до кожного з них я можу щось розказати, показати, — розповідає професор. — Від цього я отримую задоволення, а не від кількості тварин, задоволення від тієї краси, яку творять наші люди, зображуючи їх у різних формах».

Зазначимо, що кілька експонатів зі своєї колекції Ігор Вакалюк виставляв на благодійних аукціонах під час Лікарських Балів, які відбувалися в ІФНМУ.

Вже незабаром Ігор Вакалюк презентує ексклюзивний сюрприз для колег-викладачів, пов’язаний зі своєю колекцією. Ми обов’язково розповімо про це згодом. Слідкуйте за новинами на сайті університету!

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma