Пандемія COVID-19 і карантинні обмеження не зупиняють студентів і викладачів Івано-Франківського національного медичного університету в прагненні до розвитку. Так, студентський науковий гурток кафедри медичної біології та медичної генетики успішно функціонує у форматі онлайн з жовтня минулого року.

Як розповідає повідомляє асистентка кафедри Ольга Ястребова, тематику засідань обирають на основі побажань та інтересів самих студентів. Тому заняття завжди цікаві і актуальні. Розглядають, наприклад, застосування стовбурових клітин в медицині, косметології; генну і клітинну інженерію: сучасні досягнення та перспективи; генетичні основи харчової селекції тощо.

Дистанційна форма роботи має навіть певні переваги. Так, студенти можуть підключатися до засідань гуртка, перебуваючи в різних місцях, деякі студенти почувають себе дуже впевнено і активно підтримують дискусії без необхідності прямого контакту. Зручно демонструвати презентації в нараді Teams, оскільки всім добре видно тези доповіді, схеми, фото та відеоматеріали на своїх моніторах, що далеко не завжди вдається успішно реалізувати під час аудиторних засідань.

«Функція “піднята рука” дозволяє надати можливість висловитися всім бажаючим у слушний момент, — продовжує Ольга Ястребова, — але, на жаль, окремі студенти іноді поводяться некоректно, опускаючи руку один одному. Проте завжди можна знайти розумне рішення з метою протистояння булінгу. Так, наприклад, під час студентської олімпіади після повідомлення про булінг, було прийняте рішення про опитування студентів за алфавітом з метою розв’язання проблеми почерговості відповідей. Одним з негативних, а точніше обмежуючих, аспектів на студентській олімпіаді онлайн була неможливість доповнення питань, які не вдалося повністю висвітлити колегам. Справа в тому, що ми не можемо бачити всі одночасно один одного і контролювати користування інформаційними джерелами».

Отже робота студентського наукового гуртка в форматі онлайн успішно розвивається. Ольга Ястребова особливо відзначає активних гуртківців Ігоря Гундяка, Анатолія Зайця (11 гр. І курс), Віталія Ковалевського (2 гр. І курс), Марію Шкирько, Діану Мадригу (4 гр. І курс), Павла Кошиловича (6 гр. І курс, переможець студентської олімпіади з медичної біології).

Сподіваємось у ІІ семестрі ентузіазм та ерудиція наших молодих допитливих колег знайдуть нові цікаві шляхи та перспективи розвитку.

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma