На фармацевтичному факультеті днями відбувся он-лайн захист дипломних та магістерських робіт випускниками заочної форми навчання. Зазначимо, що цього року Івано-Франківський національний медичний університет випускає останніх спеціалістів напряму підготовки 1202 «Фармація» спеціальності 7.12020101 «Фармація» та перших магістрів спеціальності 226 «Фармація, промислова фармація» заочної форми навчання.

Державна атестація розпочалась із захисту студентами магістерських та дипломних робіт. На жаль, в умовах пандемії COVID-19 цю подію не вдалось провести у звичній для нас формі, проте вона успішно відбулась дистанційно – на платформі Microsoft Teams.

Як зазначають в деканаті фармацевтичного факультету, загалом студенти представили результати виконання 11 магістерських та восьми дипломних робіт. Серед дипломних робіт шість виконувались студентами факультету підготовки іноземних громадян.

Роботи були виконані із таких дисциплін: «Управління та економіка у фармації» (5 магістерських робіт), «Фармакогнозія» (2 магістерських та 6 дипломних робіт), «Клінічна фармація» (4 магістерські роботи). Окремо варто відзначити дві дипломні роботи, які були комплексними та виконувалися за декількома напрямками. Це роботи Петра Федяка на тему «Життя людини серед мікроорганізмів: діалектика пошуку нових лікарських препаратів» та Юрія Грицика — «Дослідження видів роду Золотушник як перспективних джерел біологічно активних речовин».

Цьогоріч науковими керівниками студентських робіт виступили професори Ірина Купновицька та Андрій Грицик, доценти Василь Водославський, Марія Мельник, Оксана Струк, Світлана Калугіна, Наталія Губіна, Олег Самборський, Світлана Феденько, кандидати фармацевтичних наук Ірина Сас та Галина Старченко.

Більшість робіт члени екзаменаційної комісії оцінили на «відмінно». Наступний етап атестації відбувався 20-22 січня у он-лайн форматі на базі платформи Microsoft Teams. Про нього розповімо згодом.

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma