Шість років тому американець Джуда Окечукву прилетів зі США до Івано-Франківська, щоб навчатися в медичному університеті. Він справив надзвичайне враження тим, що вивчив українську мову, і тепер не лише вільно володіє нею, а й співає пісні улюблених українських виконавців і навіть веде блоги в Інстаграм та ТікТок.

До Івано-Франківська Джуда потрапив за порадою своєї тітки, яка теж закінчила ІФНМУ і нині працює в Британії. Цьогорічний випускник університету стоїть на порозі вибору свого майбутнього. «Український диплом дійсний у США, але для того, щоб стати лікарем, треба спершу здати ліцензійний іспит, який є дуже важким, — розповідає хлопець. — Звісно, українські університети не такі багаті, як американські, в них немає так багато дорогого обладнання, але, якщо старанно вчитися, цієї освіти достатньо, щоб почати кар’єру медика за кордоном».

Джуда розповів, чому його вибір міста для навчання припав саме на Івано-Франківськ, за який час він вивчив українську мову, а також про толерантність, расизм та дивні ситуації в Україні. Чи задоволений Джуда навчанням в Україні? Чи легко йому далося вивчення української мови? Яка середня зарплатня лікаря у Штатах? Що він думав про Україну, переїжджаючи сюди у 2014 році? Чи стикається Джуда з расизмом в Україні? Як його блог став таким популярним та багато іншого.

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma