Цього року Івано-Франківський національний медичний університет відзначає 75 років з часу свого заснування у 1945 році. Карантинні обмеження унеможливили урочистості, та все ж університету є що показати, поки що віртуально. У пропонованому промо-відео ми розповідаємо про те, чим сьогодні живе університет. 75 років росту та розвитку.

За цей час університет дав дорогу у світ понад 30 тисячам випускників. Нині у стінах вишу навчається 11 тисяч студентів та інтернів. 103 професори та 360 доцентів — таким потужним викладацьким складом можуть похвалитися лічені заклади вищої освіти України. 30 корпусів, які постійно розбудовуються, облаштовуються сучасним обладнанням, щоб студентам було комфортно вчитися, а викладачам — працювати. Численні навчально-практичні центри: «Медицина» — 18 залів, «Стоматологія» — 16 залів, «Фармація» — п’ять лабораторій, а також п’ять залів нової перспективної спеціальності «Фізична терапія, ерготерапія». Усе це дає змогу студентам удосконалити володіння практичними навичками, які будуть необхідні їм у професійному житті. У 10 акредитованих державою науково-дослідних лабораторіях проводяться важливі для медицини і фармації наукові пошуки і дослідження, активно впроваджуються новітні технології, а вже в новому році запрацює потужний навчально-симуляційний Центр ОСКІ. В ІФНМУ діють шість студентських організацій (Студентське наукове товариство (СНТ), EMSA, UMSA, Студентський парламент, Студентський профком), танцювальний колектив «Арт», чоловіча хорова капела «Сурма» ім. Б. Волосянка, вокальні колективи. До послуг студентів і викладачів шість спортзалів, комфортний басейн, сучасний тенісний корт, відкрите футбольне поле. Університет зберіг власну клініку, яка нині допомагає Івано-Франківську боротися з пандемією. Чотири музеї бережуть спадок минулих поколінь, унікальні анатомічні препарати і приймають гостей з усієї України та з-за кордону. Навчально-рекреаційна база «Арніка» в Карпатах радо приймає студентів і викладачів на відпочинок, а ще — всеукраїнські та міжнародні наукові форуми, велику частину з яких організовує університет. Міжнародні зв’язки ІФНМУ охоплюють 32 університети Європи. У нашому університеті навчаються студенти з 37 країн світу.

20201229muzej

Музей історії університету та медицини Прикарпаття, відкритий у 2019 році.

«Більшість студентських організацій були створені за останні шість років. Вони активні в науці, волонтерстві та в соціальному житті міста, маємо з ними гарну співпрацю і комунікації, — розповідає проректорка Ганна Ерстенюк. — Особливо тішимося великим представництвом наших іноземних студентів, їхніми успіхами і щирою популяризацією українства». Досягненням і поступом проректорка називає міждисциплінарні практики та лекції, адже такий підхід у навчанні дає змогу готувати лікаря майбутнього.

«75 років для університету це небагато, але ми пишаємося тим стрімким розвитком, який маємо сьогодні, — каже проректорка. — Ми розуміємо, що виростаємо на здобутках наших провідних вчених, які заклали базу клінічних та фахових дисциплін, медичні школи та цінності. І дуже сподіваємось, що нам вдається продовжувати і розвивати шляхетність у стосунках, яку своїм прикладом заклали наші вчителі…».

«Цього року через карантин ми не змогли зібратися усім великим колективом і провести урочистості в нашому внутрішньому дворику, — говорить ректор ІФНМУ професор Микола Рожко. — Але університет продовжує жити і працювати, нам вдалося придбати новий корпус, зробити масштабні ремонти на кафедрах, придбати нове обладнання і допомогти колегам-медикам у боротьбі з коронавірусом. У цей складний час важливо бути разом, допомагати один одному. Тож бажаю всім здоров’я, бережіть своїх близьких! Давайте разом продовжувати розбудовувати нашу рідну Alma Mater!»

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
13
14
18
19
30
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma