Американські Ради з міжнародної освіти за підтримки Посольства США в Україні, Міністерства освіти та науки України та Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, упроваджує проєкт «Ініціатива академічної доброчесності та якості освіти проєкту - Academic IQ».

Після опрацювання аплікаційних форм від 153 закладів вищої освіти України Івано-Франківський національний медичний університет отримав високі конкурсні бали, став фіналістом відбіркового етапу та розпочинає участь у проєкті.

23-27 листопада викладачі університету братимуть участь у навчальних зустрічах. В програмі заходів презентація цілей, фундаментальних цінностей академічної доброчесності, важливості доброчесності як системи, обговорення існуючих практик, обмін досвідом, інституційне самооцінювання, структурні та процедурні індикатори, концепція самооцінювання, презентація опитувальників для викладачів та студентів, еволюція освітніх програм тощо.

«Академічна доброчесність є надзвичайно важливою, вона стосується як навчання студентів, так і роботи викладачів, зокрема, підготовки до занять, написання рефератів, виконання студентських наукових робіт, магістерських робіт, дисертацій, при підготовці докторів наук — коментує проректор з наукової роботи ІФНМУ професор Ігор Вакалюк. — Це один зі шляхів формування медика, педагога, науковця. Тому академічній доброчесності сьогодні приділяється велика увага при акредитації навчальних закладів та освітніх програм».

Зазначимо, що в ІФНМУ підготовлені кодекс і положення про доброчесність, діє комісія з антиплагіату, академічної доброчесності, яка оцінює роботу студентів і викладачів.

«Ця програма дозволяє з різних сторін створювати умови, оцінювати ступінь академічної доброчесності, впроваджувати нові шляхи розвитку академічної доброчесності в університеті», — підсумовує Ігор Вакалюк.
Вже незабаром планується підписання Меморандуму про співпрацю з Американськими Радами з міжнародної освіти та Івано-Франківським національним медичним університетом.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma