Нещодавно Івано-Франківський національний медичний університет передав новоствореному відділенню патології новонароджених Івано-Франківського обласного перинатального центру, який є клінічною базою нашого вузу, прилад отоакустичноі емісії для діагностики порушення слуху новонароджених.

Завдяки адміністрації закладу на чолі з генеральним директором Юрієм Павлушинським, за останній рік, не зважаючи на складну епідеміологічну ситуацію, заклад стрімко розвивається, нарощує матеріальну базу сучасним лікувально-діагностичним обладнанням, а також формує тісну колегіальну співпрацю між практичною ланкою та професорсько-викладацьким складом ІФНМУ.

Найвищим Божим даром в сім’ї, нації та всьому світі є народження дитини. Основною проблемою є пізня діагностика, в результаті чого втрачався цінний час можливості навчитись розуміти мову і говорити. Завдяки слухопротезуванню, яке розвинуте на достойному рівні, наша держава забезпечує дітей навіть такою вартісною методикою, як кохлеарна імплантація.

Як зазначили ректор ІФНМУ професор Микола Рожко та професорка Іванна Кошель, це обладнання надзвичайно цінне, оскільки допоможе сотням дітей уникнути інвалідності, бути повністю соціалізованими та навчатись у загальних навчальних закладах.

«На жаль життя народжується не лише зі щастям, але часом зі сльозами матері, коли дитинка має вади, і ми працюємо для того, щоб це або попередити, або ж усунути, — наголосив Микола Рожко. — Я засвідчую свою велику повагу до людей, які виконують свою роботу, незважаючи на пандемію. І ми сьогодні передаємо відділенню сучасну систему отоакустичної емісії, яку університет отримав від благодійників».

Нагадаємо, цей дороговартісний прилад закупили спільно Благодійна організація «Благодійний фонд «КОЛО»» та волонтерська група «ЛП-69» в рамках проекту «Почути світ». Його вартість — 223 630 грн.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
2
3
4
5
7
8
9
10
11
13
15
16
17
18
19
21
23
24
25
26
28
29

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma