Днями своє навчання в Івано-Франківському національному медичному університеті почали студенти першого і другого (зі скороченим терміном навчання) курсів. Поки тривають дистанційні лекції факультети університету вирішили створити віртуальні привітання першокурсникам.

Медичний факультет є найдавнішим в університеті, адже почав свою роботу з моменту заснування Станіславського медичного інституту. Нині тут навчаються понад 2500 студентів, тож він є найчисельнішим з-поміж усіх факультетів ІФНМУ. На ньому готують фахівців зі спеціальностей «Лікувальна справа», «Педіатрія» та «Фізична терапія та ерготерапія».

Серед викладачів — 59 докторів, 187 кандидатів наук, п’ять заслужених діячів науки і техніки України. Навчання студентів медичного факультету ІФНМУ проводиться в семи базових навчальних корпусах. Фахові навички студенти медичного факультету відпрацьовують на клінічних кафедрах, які знаходяться на базі Івано-Франківської обласної клінічної лікарні, Центральної та Першої міських клінічних лікарень, Івано-Франківського обласного пульмонологічного центру, Івано-Франківського обласного бюро судово-медичної експертизи, Івано-Франківського обласного онкологічного диспансеру, Івано-Франківського обласного кардіологічного диспансеру, у поліклініках міста.

Кафедри широко застосовують новітні мультимедійні технології. Лекції студентам читають у пристосованих для цього аудиторіях із використанням сучасних демонстраційних методик. Для підвищення ефективності навчального та науково-дослідного процесу функціонує науково-дослідна база, до її складу входить віварій, в якому розташовані експериментальні лабораторії й операційні кімнати теоретичних і клінічних кафедр. Більшість кафедр мають у своєму розпорядженні наукові (гістологічні, електронно-мікроскопічні, біохімічні тощо) лабораторії та операційні кімнати.

Студенти мають можливість не лише навчатися за стандартною навчальною програмою, а й займатися науково-дослідною роботою. На всіх кафедрах факультету працюють студентські наукові гуртки, вихованці яких беруть участь у щорічних студентських наукових конференціях, організованих Студентським науковим товариством.

«Дорогі студенти, батьки, вітаємо вас з цим щасливим днем, який відкриває нову, сподіваюся, щасливу сторінку вашого життя, — говорить декан медичного факультету професор Роман Яцишин. — Не таким ми бачили сьогоднішній день, але невблаганний коронований вірус змінив сьогоднішнє навчання. Сподіваюся, що мине і він, ми станемо сильнішими, загартованішими, але для цього ми маємо сьогодні бути разом. Бажаю вам бути благословенними Богом, бути впевненими у своїх силах. Любіть життя, людей і свою землю, на якій ми разом живемо!»

До вашої уваги відеопрезентація факультету, а в прикріпленій фотогалереї — світлини з навчально-практичних центрів, де займаються студенти-медики.

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma