В університеті є гарна традиція після завершення навчального року підводити підсумки участі студентів у Всеукраїнських олімпіадах та конкурсах, наукових конференціях. Цей рік виявився складним, та все ж COVID-19 не став перешкодою для ентузіастів, котрі змогли реалізувати свої знання на «докарантинних» конференціях та олімпіадах, та наукових заходах, проведених вже онлайн. Успіхами майбутніх медиків ІФНМУ ділиться Студентське наукове товариство.

З трьох олімпіад, які проходили до карантину, ми збагатились трьома грамотами. Зокрема, цьогорічна випускниця медичного факультету Неля Гулей перемогла на Всеукраїнській олімпіаді з гігієни; студентка п’ятого курсу медичного факультету Надія Наконечна зайняла друге місце на Всеукраїнській олімпіаді з косметології, а студентка третього курсу фармацевтичного факультету Катерина Хмілевська посіла друге місце на Всеукраїнській олімпіаді з фармацевтичного права та законодавства.

Всеукраїнські олімпіади з інших дисциплін не проводились, окремі перенесені на осінній семестр. «Сьогодні немає впевненості у їх проведенні у зазначені терміни, але ми будемо щиро вболівати за наших студентів і віримо, що зможемо зберегти високе місце у рейтингу вищих закладів освіти і цьогоріч. Минулого року за підсумками перемог у Всеукраїнських студентських олімпіадах ми були шостими серед вищих медичних закладів освіти України», — наголошує науковий керівник Студентського наукового товариства та Товариства молодих вчених професор Наталія Воронич-Семченко.

В особливому форматі цьогоріч відбувся і Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт. Перше місце Конкурсу у галузі знань «Теоретична медицина» здобула студентка третього курсу медичного факультету Ольга Жураківська, а її однокурсниця Яна Дмитришин нагородження Грамотою такого ж форуму.

Першокурсниця Христина Гафійчук здобула перемогу на X Міжнародному мовно-літературному конкурсі імені Тараса Шевченка.

Крім того, Надія Наконечна та Світлана Халак здобули диплом першого ступеня XXIV International Medical Congress of Students and Young Scientists; Юлія Філяк та Владислав Красновський нагороджені дипломом третього ступеня VII International Medical and Pharmaceutical Congress of Students and Young Scientists та дипломом третього ступеня XXIV International Medical Congress of Students and Young Scientists, а також стали стипендіатами Завтра.UA та двічі побували на міжнародних наукових форумах (до початку карантину); Соломія Голдищук, Андрій Писар та Мар‘яна Юрків вибороли диплом першого ступеня на студентській науковій конференції «Молодь – медицині майбутнього»; Надія Гринів, Марта-Андріана Середюк, Сергій Фреїк перемогли в номінації «Найкраща презентація» науково-практичної конференції з міжнародною участю «Міждисциплінарні підходи до діагностики та лікування дитячих хвороб»; Уляна Мойсеєва нагороджена дипломом третього ступеня Annual Young Medical Scientists´ Conference; Галина Москалик - дипломом другого ступеня Annual Young Medical Scientists´ Conference; Людмила Грицишин також стала стипендіатом Завтра.UA.

Не відстають у наукових здобутках студенти медичного коледжу. Так, Софія Пташник отримала почесну грамоту, подяку та сертифікат учасника Всеукраїнського конкурсу «PANACEA-2020», а випускниця Лілія Григорчук гідно представила наукові здобутки на 21-ій науковій студентській конференції у фаховому медичному коледжі «Монада» та 2-ій регіональній міжвузівській студентській науково-практичній конференції «Теоретичні та прикладні аспекти медико-біологічних наук».

І ще одна яскрава перемога наших студентів. 9 серпня Команда 2, у складі якої була голова Студентського наукового товариства ІФНМУ Надія Гринів, виборола друге місце в YOU Camp 4 від стипендіальної програми Фонду Віктора Пінчука Завтра.UA з проектом «Антибіотики не цукерки». Команда премійована грошовою винагородою на реалізацію проекту 50 000 грн. «Я щиро вірю в те, що ми втілимо наш проект в життя і створимо міцну платформу для підвищення обізнаності населення щодо проблеми антибіотикорезистентності. Насправді я дуже зворушена тим, що в Україні є дуже багато активної молоді, які готові змінювати майбутнє Батьківщини на краще в різних напрямах», — каже Надія Гринів.

Ось таким плідним для наших науковців був карантинний 2019/2020 навчальний рік! Ми щиро вітаємо нашу активну молодь і бажаємо нових успіхів, важливих здобутків і яскравих перемог!

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma