Днями на спорткомплекс Івано-Франківського національного медичного університету, що по вулиці Целевича, 34, завітала збірна команда України з баскетболу до 18 років. Оглядовий візит може перерости у співпрацю між університетом і збірною.

Національна збірна приїхала до Івано-Франківська після участі у четвертому турі української Суперліги з баскетболу 3х3, який відбувся у неділю, 19 липня, в Одесі. Кращі юні баскетболісти України цими днями мають навчально-тренувальні збори на Прикарпатті. Займаються на базі туркомплексу «Буковель». А в понеділок, 20 липня, вони завітали на спортивну базу кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії з курсом фізичного виховання ІФНМУ.

Разом з головним тренером збірної Миколою Полюляком гравці ознайомилися зі спортивною інфраструктурою медуніверситету, а також умовами для відновлення спортсменів, які має кафедра. Як розповідає тренер університетської збірної з баскетболу, доцент Роман Михайленко, спортивні зали і реабілітаційні потужності кафедри справили на гостей якнайкраще враження, і Микола Полюляк висловив зацікавлення в проведенні тренувань збірної на базі медичного університету в майбутньому.

Тим часом команда ІФНМУ також взяла участь у одеських змаганнях 19 липня. У груповому етапі наші баскетболісти перемогли збірну України U-18 та поступилися двома очками команді Одеси. В 1/4 фіналу жереб звів франківців з дорослою збірною України. У напруженому поєдинку медики поступилися трьома очками. «Трішки не пощастило з жеребом, але й після довгої перерви у зв’язку із карантином ми ще не набрали своїх найкращих кондицій, — ділиться враженнями лідер команди Дмитро Неволін. — З іншого боку, ми показали хороших баскетбол, отримали гарний досвід, і бачимо, над чим треба ще попрацювати».

У підсумку «Франківськ ІФНМУ» посів в Одесі сьоме місце і так само сьоме місце після чотирьох турів чемпіонату. Таким чином команда забезпечила собі місце серед восьми кращих, котрі зможуть виступити у фінальній частині чемпіонату. Наразі дат наступних турнірів ще немає, адже нині все залежить від карантинних обмежень у кожній конкретній області. Слідкуйте за новинами, дотримуйтеся заходів безпеки і будьте здорові!

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
13
14
18
19
30
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma