Днями в манежі Івано-Франківського коледжу фізичного виховання відбувся турнір з баскетболу «Frankivsk 3x3 Cup». Чудово на змаганнях виступила команда Івано-Франківського національного медичного університету.

Це був відбірковий етап Чемпіонату України з баскетболу 3х3. До Івано-Франківська з'їхалося 10 команд з Прикарпаття та сусідніх областей. Головний приз — пропуск у вищий дивізіон. Так, за результатами турніру команда ІФНМУ здобула перемогу, друга сходинка за командою «Тройная угроза», а третє місце вибороли хлопці з команди «Хазард». На жаль, у зв'язку із карантином, команди грали перед порожніми трибунами.

«На шляху до перемоги наша команда здолала баскетболістів з Надвірної, Богородчан, Чернівців, а у фінальній частині перемогла основних конкурентів — БК «Говерла», — розповідає тренер університетської збірної з баскетболу, доцент кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії з курсом фізичного виховання Роман Михайленко. — Ми усі дякуємо нашому ректору Миколі Рожку, який всебічно сприяє та допомагає команді».

Переможець турніру отримав путівку на фінал Західної конференції Суперліги 3х3 України, де розігруватиметься загальний призовий фонд у 50 тисяч гривень.

Вже цими вихідними поновиться один з елітних українських дивізіонів 3х3. Мова про Суперлігу Парі-Матч 3х3, яка була тимчасово призупинена через пандемію. За регламентом змагань Суперліга 3х3 складається з п’яти турів та Фіналу. Участь у топовому клубному турнірі 3х3 беруть переважно професійні гравці. Крайній тур у чемпіонаті був зіграний ще в лютому. І ось зараз за рішенням Виконавчого комітету ФБУ, чемпіонат України продовжується.

Четвертий тур відбудеться в Одесі 19 липня на майданчику ФСТ «Динамо». Участь у головній сітці четвертого туру Суперліги Парі-Матч мають право першочергово взяти вісім кращих команд за рейтингом турніру, в тому числі й Франківськ ІФНМУ. Федерація баскетболу України наголосила, що тур відбудеться без глядачів та із застосуванням протиепідемічних заходів, а усі гравці будуть протектовані на COVID-19.

Побажаємо нашим баскетболістам успіху!

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
7
8
9
10
11
12
15
16
22
24
28
29
30
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma