У суботу, 27 червня, в Івано-Франківському національному медичному університеті відбулася чергова сесія іспиту від Cambridge Assessment з англійської мови на сертифікат Cambridge English First (FCE).

Іспит FCE розрахований на рівень B2, зазначають на кафедрі мовознавства ІФНМУ. Його рекомендують складати тим, хто володіє письмовою та розмовною англійською мовою на рівні Upper Intermediate. FCE оцінює такі навички, як Reading, Use of English, Writing, Listening та Speaking. Так звану комп’ютерну версію FCE тестовані складали у класі відділу інформаційно-аналітичного забезпечення, а усну частину — в кабінеті практики і СНТ центрального корпусу ІФНМУ.

Вже традиційно в університеті працювала екзаменаційна команда київського платинового центру Grade Education Centre, з яким ІФНМУ співпрацює з лютого 2017 року. Супервайзером іспиту виступила керівник екзаменаційного відділу центру «Грейд» Ольга Файзуліна. Іспит складали 17 студентів та працівників різних кафедр медуніверситету.

Цього року загальнонаціональний карантин ускладнив проведення іспиту, однак адміністрація університету разом із кафедрою мовознавства та екзаменаційною командою Grade Education Centre забезпечили умови дотримання всіх протиепідемічних заходів на відповідному рівні. Зокрема, використовувалися необхідні засоби індивідуального захисту (маски, одноразові рукавички, антисептики). Було продезінфіковано канцелярію та всі поверхні (столи, клавіатури тощо). Кожен учасник проходив температурний скринінг та інформував про те, що не перебував у контакті з потенційно хворими на COVID-19.

«Про необхідність засобів захисту нас попередили за тиждень до іспиту, – говорить учасниця іспиту, студентка п’ятого курсу медичного факультету Ірина Образюк. – У день самого іспиту організатори разом з усіма учасниками були одягнуті у маски та рукавиці. На випадок, якщо хтось забув придбати засоби індивідуального захисту, група екзаменаторів забезпечувала усім необхідним. Усі дотримувались соціальної дистанції. Перш ніж заходити у кабінет, учасники підписували документ про те, що вони не перебували у контакті з хворими на COVID-19. Звісно, маски і рукавиці створювали певний дискомфорт, оскільки було досить спекотно, але в нинішній ситуації безпека — це найголовніше».

Бажаємо всім учасникам іспиту високих результатів!

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma