Нещодавно стипендіальна програма «Завтра.UA» оголосила переможців свого щорічного конкурсу. Серед 100 студентів, які представляють 19 міст і навчаються у 47 закладах вищої освіти України, є двоє студентів Івано-Франківського національного медичного університету.

Стипендіальна програма «Завтра.UA» – це найбільша приватна загальнонаціональна програма з підтримки талановитої молоді в Україні, заснована Фондом Віктора Пінчука у 2006 році. Її головна мета сприяти формуванню та зміцненню нового покоління інтелектуальної та ділової еліти країни. Цього року до когорти обраних увійшли студенти шостого курсу ІФНМУ Владислав Красновський і Людмила Грицишин.

Стипендіати відбираються щорічно на відкритому всеукраїнському конкурсі. До участі допускаються студенти 3-6 курсів денної форми навчання українських закладів вищої освіти. Головними критеріями відбору є високий рівень фахових знань, лідерські якості та комунікаційні здібності. Протягом трьох етапів відбору журі розглядає мотиваційні та рекомендаційні листи від конкурсантів, потім незалежні експерти оцінюють наукову роботу студентів, і на третьому етапі оцінюються комунікаційні та лідерські якості.

Людмила Грицишин здобуває перемогу в цьому конкурсі вже другий рік поспіль. Тема її наукової роботи — це сучасні аспекти проведення аутодермопластики при закритті ранових дефектів шкіри різного генезу. Це продовження роботи по аутодермопластиці, яку дівчина подавала на конкурс минулого року.

«Завтра.UA — це велика спільнота цікавих і прогресивних людей, — розповідає Людмила Грицишин. — Коли ти до неї долучаєшся, то значно збільшується коло знайомств, розширюється світогляд. Окрім власне стипендії, яка буде виплачуватися рік, це є також відчутна підтримка для подальшої наукової роботи, або ж у запуску власної справи. Нині «Завтра.UA» — це понад 2,5 тисячі активних молодих людей».

Зараз Людмила Грицишин готується поступати на інтернатуру. Якщо її конкурсна наукова робота стосується хірургії, тільки цією галуззю медицини дівчина не обмежуються. «Я займаюся наукою і в оториноларингології, також в інфекційних хворобах, але хірургія мене цікавить найбільше, — розповідає Людмила. — Думаю, не варто дуже обмежуватися однією спеціальністю. Той же хірург, коли виходить з операційної, вже стає фактично терапевтом. Тому, в майбутньому я хочу стати перш за все добрим фахівцем».

Владислав Красновський активно займається наукою в галузі травматології та ортопедії. Цього року свої напрацювання він вже презентував на масштабній конференції у далекій Ірландії.

«Цікавим був третій етап відбору, коли нас зібрали в команди по шість людей і поставили проблему, яку потрібно було вирішити разом, — розповідає Владислав. — Наприклад, у нас була, ситуація, коли викладач медичного вишу хоче налагодити дистанційне навчання, але повинен вирішити, що йому робити з практичними навичками студента. Групою ми затвердили один з можливих варіантів — створення онлайн-платформи. Моїм вкладом стало написання цілі і завдань цього проекту. Загалом же тематика завдань була спрямована на залучення студентів-медиків до боротьби з COVID-19».

Наразі студенти чекають на можливість проведення щорічного молодіжного форуму стипендіальних програм «Завтра.UA», де їм урочисто мають вручити сертифікати переможців. Вітаємо наших юних науковців і бажаємо нових успіхів і перемог!

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma