Цього тижня, 23-24 червня, у фаховому медичному коледжі Івано-Франківського національного медичного університету в дистанційному режимі відбулася державна кваліфікаційна атестація випускників спеціальності «Фармація, промислова фармація».

За словами завідувача фармацевтичним відділенням коледжу, доцента Василя Водославського, студенти розв’язували типові завдання професійної діяльності фармацевта відповідно до виробничих функцій. Випускники працювали із завданнями з дисциплін «Фармакологія», «Технологія ліків», «Організація та економіка фармації», які включали виконання ситуативних завдань.

«У тестових завданнях студенти цього року показали себе краще, ніж їхні попередники минулих років, — відзначає Василь Водославський. — Можливо, це пов’язано з тим, що під час карантину студенти більше часу приділили теоретичній підготовці». Щодо практичних навичок, то випускники працювали з рецептами. І, якщо раніше вони писали їх письмово, то цьогоріч усно розповідали екзаменаторам, як саме виконуватимуть завдання».

Фаховий медичний коледж випускає 60 фармацевтів, усі вони поступали після 9 класу школи. Директор коледжу доцент Юрій Боцюрко відзначає, що цей курс показав себе добре протягом навчання — від першого дзвоника і до випуску нікого не відрахували. «Після отримання диплому всі вони матимуть право працювати в аптеках, — розповідає Юрій Боцюрко. — Вже традиційно багато хто також продовжить навчання на фармацевтичному факультеті нашого університету як на денній, так і на заочній формі».

Як зазначають члени екзаменаційної комісії, в процесі складання держатестації студенти показали глибокі знання, а студентка Марія Богдан отримає диплом з відзнакою. Вітаємо наших випускників!

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma