Незабаром вже традиційно свої здобутки в галузі пульмонології представлять науковці кафедри фтизіатрії і пульмонології з курсом професійних хвороб Івано-Франківського національного медичного університету під керівництвом завідувача кафедри, доктора медичних наук, професора Миколи Островського.

Європейське респіраторне товариство (ERS) налічує понад 10 тисяч членів у всьому світі, а щорічна відвідуваність конгресу давно перетнула позначку 20 тисяч.

Для того, щоб теза роботи була опублікована на конгресі, вона повинна пройти довгий шлях рецензування незалежними експертами. Тальки після цього таку роботу допускають до друкування в Європейському Респіраторному Журналі. Кращі роботи отримують різні гранти як від власне організаторів з’їзду, так і від різних фармацевтичних фірм, що представлені на конгресі.

На конгресі, що цьогоріч вперше проходитиме в онлайн-режимі, доценти Олександр Варунків, Ірина Савеліхіна, асистент Костянтин Швець та студентка четвертого курсу Ксенія Островська на чолі з професором Миколою Островським представлять дві роботи, що стосуються дослідження фундаментальних основ діагностики та лікування саркоїдозу органів дихання.

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma