Сьогодні в Івано-Франківському національному медичному університеті відбулася зустріч студентського активу випускного курсу факультету підготовки іноземних громадян з ректором, професором Миколою Рожком.

Приводом для зустрічі стали події кількаденної давнини, коли ці студенти вийшли на імпровізовану акцію, щоб висловити побоювання щодо свого можливого провалу на іспиті «Крок 2». Натомість, коли Центр тестування оприлюднив результати, виявилось, що франківські іноземці показали один з кращих результатів в Україні. Тож нині студенти прийшли до ректора перепросити за свій протест.

«Ми щасливі зараз, і насправді думаємо, що адміністрація університету, наш деканат і всі викладачі роблять найкращу роботу, — говорить студент з Камеруна Нуга Фотсо Ліонель. — Ми хочемо вибачитися за свою акцію протесту, нам дійсно дуже шкода. Насправді, ми матимемо тільки найкращі враження про наш університет».

Ректор Микола Рожко нагадав студентам про парі, яке уклав з ними, про те, що в них будуть добрі результати. За його словами, іноземні студенти ІФНМУ вже кілька років є серед лідерів в Україні за показниками іспиту «Крок-2». «Найголовніше, що студенти тримають цю високу планку, яку встановили їхні попередники з минулих випусків, — каже ректор. — Головне завдання університету — підготувати добрих фахівців, і весь наш професорсько-викладацький колектив робить для цього все можливе. Тому, сподіваємося, кожен наш випускник буде добрим лікарем, і матиме добру пам’ять про свою Alma Mater, де він вивчився».

Як зазначив заступник декана факультету підготовки іноземних громадян Володимир Голуб, цього року факультет має 158 випускників, і 98% з них склали іспит «Крок-2». На жаль, не здали лише кілька тих студентів, які не впоралися з цим іспитом минулого року, і поновилися для його повторної здачі цьогоріч. «Це один з найвищих показників серед всіх медичних університетів України, і ми сподівалися на такий результат, бо цей курс був дуже сильний, — підкреслює Володимир Голуб. — Я думаю, студенти перехвилюватися після іспиту і захотіли на випередження висловити такий протест. Подібні акції відбулося практично в кожному медичному виші України. Зараз вони вже усвідомили, що були неправі. Найголовніше, що вони споралися з цим важливим випробуванням, ми щиро тішимося і бажаємо їм стати кваліфікованими і успішними фахівцями».

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma