Хвилюючою та відповідальною подією в житті кожного студента є підведення підсумку його навчання у закладі вищої освіти. Цьогоріч на фармацевтичному факультеті Івано-Франківського національного медичного університету 1-3 червня випускники денної форми навчання складали звичні п’ять іспитів із управління та економіки у фармації, технології лікарських засобів, клінічної фармації, фармацевтичної хімії та фармакогнозії, однак у незвичній онлайн-формі.

4-5 червня, також дистанційно, відбувався захист дипломних робіт випускників. 10 студентів скористалися таким видом атестації, це трохи більше третини всіх випускників. До слова, цьогорічний випуск є найменшим за 20-літню історію випусків провізорів – усього 28 студентів, серед яких двоє громадяни Ірану та один — Сирії.

Як зазначає деканеса фармацевтичного факультету доцентка Ірина Федяк, для студентів захист дипломних робіт онлайн не був чимось надзвичайним. «Двома тижнями раніше вони представляли результати своїх наукових досліджень на національній дистанційній конференції «Сучасні напрямки удосконалення фармацевтичного забезпечення населення: від розробки до використання лікарських засобів природного і синтетичного походження», — говорить Ірина Федяк. — Ця подія успішно відбулася в ІФНМУ у формі 12-годинного наукового марафону».

На жаль, в умовах пандемії COVID-19 довелося відмовитись від наочного демонстрування студентами практичних навичок. Випусковим кафедрам довелося оптимізувати алгоритми та підготувати відповідні презентаційні матеріали до атестації онлайн. Для успішного складання іспиту проводилися дистанційні консультації як для студентів, так і для екзаменаторів на платформі Teаms, в якій відбувався і сам іспит. Така клопітка підготовча робота, спільно із вдалою організацією підсумкової атестації, дозволила екзаменаційній комісії під головуванням доктора хімічних наук, завідувача кафедри хімії фармацевтичного факультету ІФНМУ Андрія Стецьківа об’єктивно і на належному рівні оцінити знання та вміння випускників.

На іспит в якості членів комісії традиційно залучили спеціалістів практичної фармації. Це Надія Шпур – начальниця Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками в Івано-Франківській області; Іван Венгринюк – комерційний директор ТОВ «Іва-Фарм»; Ярослава Самборська – завідувачка ТзОВ «Центорія»; кандидат технічних наук Василь Межиброцький – технічний директор ТзОВ «Барва».

«Загалом цьогорічну атестацію завдяки злагодженим діям відділу інформаціно-аналітичного забезпечення, деканату фармацевтичного факультету, секретаріату екзаменаційної комісії під керівництвом доцента Дмитра Мельника, старанням випускових кафедр та стану підготовки випускників можна вважати такою, що відбулась на високому рівні, — зазначає голова екзаменаційної комісії Андрій Стецьків. — Щиру вдячність висловлюємо керівництву університету – ректору Миколі Рожку та першій проректорці Ганні Ерстенюк за мудру реалізацію матеріально-технічної та інформаційної політики вишу, що дала можливість успішно працювати у цей непростий час».

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma