У четвер, 23 квітня, кафедра мовознавства спільно з відділом інформаційно-аналітичного забезпечення провели діагностичне тестування для працівників та студентів ІФНМУ. Метою було визначення рівня знань англійської мови людей, які бажають складати іспит FCE (на рівень В2). В умовах карантину тестування проводилося в дистанційному форматі.

Викладачі кафедри мовознавства повністю забезпечили наповнення курсу тестовими матеріалами та завданнями, що спрямовані на формат іспиту FCE. Претест складається із трьох частин (section A, B, C) з різними рівнями складності та типами завдань для перевірки навичок граматики, читання та лексики.

Перша частина «А» складається з шістдесяти тестових запитань та чотирма варіантами відповіді. Вона спрямована на перевірку знань граматичного аспекту англійської мови.

Друга частина «В» включає в себе два тексти. Уважно прочитавши їх, потрібно вставити слово із запропонованих чотирьох варіантів відповідей, обов’язково зважаючи на правила побудови речень в англійській мові.

Третя частина «С» найбільш наближена до формату іспиту FCE. Під час підготовки до іспиту слухачі мають можливість тренуватись на таких завданнях під час великих та малих трейнерів.

Завдання розраховані на логічне розуміння тексту. Прочитавши їх, тестованим потрібно замість пропусків вставити правильний варіант, враховуючи, що один із них є зайвим і не стосується контексту, та утворювати похідні слова від поданих у тексті.

Для можливості проведення діагностичного тестування у дистанційному форматі кафедра мовознавства активно співпрацювала з відділом інформаційно-аналітичного забезпечення ІФНМУ, який надавав технічну підтримку «до» та «під час» тестування і забезпечив інструкцією тестованих для подальшого підключення. Працівник ВІАЗу Олександр Регуш розробив електронний ресурс для складання тесту, який проводиться на університетській платформі online-навчання courses.ifnmu.edu.ua, що використовує програмне забезпечення з відкритим вихідним кодом – OpenEDX. Цей курс захищений та обмежений у часі (1 год 10 хв). Одразу після завершення тестовані можуть побачити свій результат у вигляді бала та відсотка, що пізніше будуть переведені у рівень А, В, С.

Загалом, охочих випробувати свої знання володіння англійською мовою виявилося чимало — 55 осіб. Частина з них вже засвідчили знання англійської на рівні В2.

«Для мене проходження такого онлайн-тестування було вперше, тому не відразу вдалося зорієнтуватися. Але покрокові інструкції, які попередньо надіслала кафедра, допомогли без жодних проблем підключитися до системи і вчасно розпочати тестування, — говорить учасниця тестування, асистентка кафедри дерматології та венерології Христина Николайчук. — Часу не вистачало на всі завдання, тому, напевне, потрібно більше тренуватися на комп’ютері з лімітованим часом для конкретних завдань».

Нагадаємо, що зараз до червневого іспиту FCE вже готуються три групи, а за результатами останнього тестування буде сформовано нові групи НТЦ (напрямку підготовки до іспиту FCE) для навчання в осінньому семестрі 2020-2021 навчального року відповідно до визначеного рівня володіння англійською мовою.

Зазначимо, що відповідні діагностичні тестування відбуваються в рамках кампанії зі збільшення кількості викладачів, які мають сертифікати міжнародного зразка рівня В2 з англійської мови. Це забезпечує подальше проходження університетом ліцензування та акредитації, з правом викладання іноземним громадянам.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma