Нещодавно в польському місті Ополе на базі місцевої Вищої медичної школи проходила стажування група викладачів Івано-Франківського національного медичного університету. Подія відбулась в рамках договору про співробітництво між двома навчальними закладами, її організував відділ міжнародних зв’язків ІФНМУ.

«В рамках проекту наша група мала можливість попрацювати в симуляційному центрі, а також ознайомитися з особливостями освітнього процесу в Польщі, — розповідає учасник стажування професор Руслан Козовий. — Так, зокрема, ми дізналися про особливості викладання медичних спеціальностей в Євросоюзі, особливу увагу звернули на спеціалізацію з фізичної терапії, реабілітології, адже ця спеціальність запроваджена і в нашому університеті. Крім того, побували в симуляційному центрі, де відбувається складання об’єктивного структурованого клінічного іспиту».

Польські колеги радо продемонстрували сучасне симуляційне обладнання різного ступеня вірогідності, від найпростіших муляжів частин людського тіла і кінцівок, до складних манекенів, які реагують на введення препаратів, «дихають», «потіють», «розмовляють» тощо. Також івано-франківські викладачі ознайомилися з сучасним фізіотерапевтичним обладнанням.

Це вже далеко не перший результат співпраці двох медичних вишів. У вересні минулого року франківські викладачі також мали подібне стажування, крім того дві студентки медичного коледжу ІФНМУ Тетяна Данчук та Софія Іванців за програмою Erasmus+ по пів року навчалися в Ополе.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
13
14
18
19
30
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma