В день святого Миколая, 19 грудня, студенти Івано-Франківського національного медичного університету відвідали мешканців Івано-Франківського геріатричного пансіонату та передали їм допомогу й подарунки.

Благодійну акцію влаштували студенти 82 і 83 груп другого курсу зі своїми кураторами Марією Гуцол та Ольгою Ящук. Вони закупили для мешканців пансіонату засоби гігієни, медикаменти, солодощі та фрукти.

Директор пансіонату Віталій Яворський показав студентам заклад. Нині тут проживають 167 людей. Вік — від 40 до 93 років. Усі вони потребують стороннього догляду. Тут живуть багато активних і творчих людей. Одна з них, Марія Федоран з Рожнятівського району, прочитала студентам свої вірші, присвячені війні на Сході України.

Цікаво, що цього ж дня вранці мешканці пансіонату самі влаштували благодійну акцію. Вони поїхали до Коломийського будинку-інтернату для дівчат. За словами Віталія Яворського частина мешканців пансіонату є вихованками цього інтернату, тож вони не стримували сліз, коли в Коломиї побачились зі своїми потругами, з котрими ще недавно жили разом в цьому інтернаті.

«Частина наших студентів бували в цьому пансіонаті під час навчання в медичному коледжі, тож ми разом вирішили в день святого Миколая приїхати сюди, — розповідає Марія Гуцол. — Те, що люди старшого віку, які вже потребують стороннього догляду, намагаються бути ативними, творчими, радо йдуть на спілкування, дійсно надихає. Думаю, декому з сучасної молоді варто було б побувати тут, поспілкуватися з цими людьми, щоб зрозуміти, що життя — це не лише розваги, і потрібно цінувати кожен прожитий день».

Також днями студенти 81, 82, 83 груп спільно із друзями-волонтерами фонду «Милосердя і здоровя»відвезли інвалідний візок, памперси, підкладні, ліки, канцелярське приладдя, солодощі, одяг для хворих в смт Чернелиця Городенківського району.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
5
6
7
8
9
10
12
13
14
15
16
17
18
19
20
24
26
27
28
29
30

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma