У п’ятницю, 6 грудня, в Івано-Франківському національному медичному університеті на базі кафедри клінічної фармакології і фармакотерапії відбулась спільна лекція завідувача цієї кафедри, професора Ірини Купновицької та завідувача кафедри оториноларингології з курсом хірургії голови та шиї, професора, головного оториноларинголога МОЗ України Василя Поповича.

Слухачами лекції двох корифеїв медичної науки Прикарпаття були студенти п’ятого курсу денної форми навчання та провізори-інтерни. Темою розмови була фармацевтична опіка при відпуску безрецептурних ЛП для симптоматичного лікування та профілактики застуди.

Професор Василь Попович загострив увагу майбутніх провізорів на необхідності дотримуватися у своїй вже близькій практичній діяльності засад доказової медицини і детально проілюстрував присутнім механізм розвитку гострого риносинуситу та його сучасну терапію.

Професор Ірина Купновицька зупинилася на інших симптомах застуди та рекомендаціях щодо проведення фармацевтичної опіки таких пацієнтів працівниками «першого столу» аптеки. Вона не втомлюється високо тримати планку викладання дисциплін, які наближують випускників фармацевтичного факультету до сучасних реалій професії провізора. Тож не випадково саме професор Купновицька першою з очільників випускних кафедр відгукнулася на проведення такої форми навчальних занять.

За словами декана фармацевтичного факультету доцента Ірини Федяк, подія відбулась на факультеті вперше за ініціативи першого проректора університету, професора Ганни Ерстенюк та на виконання рішення Центральної методичної ради ІФНМУ. Мета — ширше запровадження міждисциплінарної інтеграції для підвищення якості освітнього процесу. Декан подякувала поважним лекторам та висловила впевненість, що ця ініціатива буде продовжена, адже студенти відгукнулися про лекцію дуже схвально.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
6
7
8
9
11
14
15
18
21
22
25
27
28
29
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma