Нещодавно на базі Івано-Франківського коледжу фізичного виховання НУФВСУ проходив чемпіонат України з морських багатоборств (акватлон) серед спортсменів старшої вікової групи та Всеукраїнські змагання на «Кубок федерації». Одним з призерів став студент Івано-Франківського національного медичного університету Назар Шлімкевич.

Участь у чемпіонаті взяли близько 150 спортсменів. Вони змагалися у двох дисциплінах: заплив на 200 метрів вільним стилем та біг на 800 метрів. За сумою двох результатів Назар Шлімкевич посів друге місце.

«Займаюся плаванням з п’яти років, — розповідає Назар Шлімкевич. — Як і багатьох професійних спортсменів, мене на секцію записали батьки через проблеми зі здоров’ям, адже плавання чудово зміцнює організм. А більш професійно я почав займатися в 13 років».

Нині Назар Шлімкевич має перший дорослий розряд з плавання та морських багатоборств. На чемпіонаті йому не вистачило всього однієї секунди, щоб виконати норматив кандидата в майстри спорту. Він навчається на першому курсі медичного університету, але університетський басейн по вулиці Целевича, 34 йому знайомий ще задовго до поступлення. «Час від часу я займався в басейні медуніверситету ще до свого поступлення, а минулого року його знову відкрили після великої реконструкції, — каже Шлімкевич. — Пам’ятаю, яким басейн був до ремонту, тому я дуже зрадів, коли на відкритті побачив, як тут усе змінилося. Умови для занять зараз значно кращі, все зроблено дуже достойно. Я дуже задоволений».

Назар Шлімкевич тренується під керівництвом викладача коледжу фізвиховання Олени Сав’юк та викладача кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії та фізичного виховання ІФНМУ Наталії Зінченко. За його словами, плавання стало невід’ємною частиною життя, тож він планує тренуватися і надалі.

Вітаємо нашого спортсмена та його тренерів і бажаємо нових перемог!

Фото: КФВ НУФВСУ

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
13
14
15
20
21
22
25
26
28
29

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma