На фармацевтичному факультеті Івано-Франківського національного медичного університету у середу, 20 листопада, відбулися виробничі збори зі студентами третього курсу.

Участь у спілкуванні взяли перший проректор університету професор Ганна Ерстенюк, декан фармацевтичного факультету доцент Ірина Федяк, завідувачі профільних кафедр, викладачі.

Ірина Федяк представила присутнім презентацію, в якій було детально проаналізовано різні аспекти життя курсу. Так, зараз на третьому курсі навчається 41 студент, разом зі студентами заочної форми навчання — 54 студенти. Переважна більшість проживають в Івано-Франківській області, також є представники Львівської, Закарпатської, Тернопільської, Донецької та Волинської областей. Староста курсу — Катерина Хмілевська.

Головною темою спілкування був єдиний державний кваліфікаційний іспит (ЄДКІ), який запроваджений Міністерством охорони здоров’я з 2019 року. Він складається з «Кроку 1. Фармація» та іспиту з іноземної мови професійного спрямування.

Як зауважила Ірина Федяк, минулого року студенти ІФНМУ за результатами «Кроку 1. Фармація» посіли третє місце в Україні. Декан закликала цьогорічних третьокурсників поставитися відповідально до цього навчального року і витримати високу планку, встановлену попередниками. Крім того, студентам треба пам’ятати, що цьогоріч також відбудеться підсумковий ректорський контроль, який необхідно здати на 75% і вище, інакше студента не допустять до ЄДКІ.

«Навчання в університеті є партнерським процесом, — звернулась до студентів перший проректор Ганна Ерстенюк. — Викладачі надають усі можливі матеріали для навчання, але студентам потрібно брати ці знання, бути зацікавленими в зростанні, працювати над собою. Аби добре здати іспит, недостатньо просто робити тести попередніх років. Треба дійсно знати навчальну дисципліну, тоді жоден іспит чи ректорський контроль не буде проблемою».

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma