Днями представники Івано-Франківського національного медичного університету взяли участь у роботі З'їзду голів Студентських наукових товариств і Товариств молодих вчених, який відбувся на базі Національного медичного університету імені О.О. Богомольця у Києві.

Перший день форуму почався з розповідей кожного учасника про структуру своєї організації та проекти, які впроваджувалися впродовж року, про майбутні ідеї кооперації та шляхи вирішення проблем, з якими стикаються у рамках своєї діяльності.

Делегати ІФНМУ розповідали про особливий формат конференції студентів та молодих вчених «Інновації в медицині», перевірку студентських публікацій на доброчесність, ділились досвідом проведення інтегрованих майстер-класів, тематикою лекцій «Крок у науку», волонтерськими проектами.

Минулого року вперше з ініціативи Студентського наукового товариства ІФНМУ відбулась вікторина «Обличчя ІФНМУ» та було підписано контракт про співпрацю з компанією Synevo щодо участі студентів-гуртківців у конкурсі «Найкраща наукова робота».

Особливу зацікавленість на форумі викликала профорієнтаційна робота активістів СНТ, а саме участь у Наукових пікніках, Днях кар’єри, Ярмарках професій.

«Під час спілкування з колегами з інших вишів було прикро чути, що деякі студентські наукові товариства не мають відповідного фінансування та елементарної підтримки з боку керівництва своїх навчальних закладів, — ділиться враженнями студентка п’ятого курсу медичного факультету, голова СНТ Надія Гринів. — Тому ми хочемо подякувати ректорату та підкреслити, що наш ректор професор Микола Рожко — це, по-суті, наш другий тато, який завжди підтримує усі наші проекти, а наш науковий керівник професор Наталія Воронич-Семченко — справді наша друга мама, яка піклується про нас, коли це так необхідно. Окрема повага Донецькому та Луганському медичним університетам, які, незважаючи на складні умови, на реорганізацію та новий старт своєї діяльності, приїхали на з'їзд, продемонструвавши результати своєї колосальної роботи! Це мотивує!».

У другий день з'їзду відбувалися лекції на актуальну тематику. На думку Марти-Андріани Середюк, найкращою була лекція про проблеми ВІЛ та СНІД: «Матеріал презентувала ВІЛ-позитивна лекторка. Вона аргументовано переконувала, що ВІЛ-інфекція — не вирок, немає нічого поганого у регулярних скринінгах (раз на півроку) на наявність ВІЛ. Це варто робити особливо при наявних ризиках інфікування! Лектор виявила у себе захворювання через більш як місяць після зараження (якраз встигли виробитися антитіла), а вчасний прийом антиретровірусної терапії продовжує їй життя».

Студенти висловлюють щиру подяку ректорату за можливість участі у З’їзді, а колегам з Києва — за теплий прийом та незабутні враження.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
8
9
10
11
13
15
16
17
22
23
24
25

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma