25 жовтня, на Вічевому майдані, трапилась ДТП за участю мотоцикліста. Правда, несправжня. Це все імітація в рамках акції організованої прикарпатськими поліцейськими, Муніципальною вартою, Мальтійською службою допомоги, ГО «Центр економічного та соціального розвитку Меркурій», ГО «Молода Просвіта Прикарпаття» та студентами медичного університету.

Головна мета - профілактика дорожнього-транспортного травматизму та надання домедичної допомоги потерпілим при ДТП. Адже сьогодні такі ситуації на українських дорогах буденність, яка, однак, дуже часто забирає людські життя. Тому надання першої домедичної допомоги постраждалим є справою актуальною і дуже важливою.

Саме на прикладі цієї несправжньої аварії учасники акції показували як діяти, та як надавати допомогу. Аби у випадку, якщо людина стала єдиним свідком ДТП і поряд більше нікого немає, вона не розгубилась та врятувала чуже життя.

Працівники мальтійською служби та муніципальної варти продемонстрували, як підходити до постраждалих в ДТП, евакуйовувати їх та яку саме допомогу слід надавати при травмах і кровотечах. Вони запевняють, у таких випадках важлива кожна секунда. Тому потрібно діяти рішуче та не піддаватись паніці.

Також всі охочі мали змогу протестувати на собі так звані «алкоокуляри» - пристрій який порушує координацію тверезої людини, імітуючи сп’яніння. Таким чином, кожен учасник зміг відчути, як почуває себе нетверезий водій за кермом та зрозуміти, що керування напідпитку призводить до трагічних наслідків.

Нагадали франківцям і про помітність на дорозі, та для чого потрібні флікери. Зокрема бажано використовувати світловідбиваючі елементи на одязі в темний час доби. Пішоходи, які сигналізують про себе під час дорожнього руху в темну пору доби, можуть врятувати собі життя.

Світловідбиваючі флікери розповсюджували серед пішоходів та велосипедистів завдяки підтримці грантової програми Urban Space 100.

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma