До Івано-Франківського національного медичного університету 31 жовтня прибула делегація моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) вУкраїні.

У делегації міжнаролної організації був спостерігач Пер-Ерік Стефансон, офіцер відділу безпеки Анатолій Дзізінський, асистент з адміністративних і фінансових питань Петро Насадюк та перекладач Марина Краснопольська. Високих гостей зустріли начальник відділу міжнародних зв’язків ІФНМУ Віталій Осадець, заступника начальника Христина Лесів та старшого інспектора відділу Христина Супрунюк.

Пер-Ерік Стефансон розповів про важливість моніторингової місії ОБСЄ в Україні. Роль цієї місії полягає в тому, що вона встановлює факти про ситуацію з безпекою та дотриманням прав людини по всій Україні. Місія здійснює моніторинг та верифікацію дотримання зобов’язань, взятих на себе підписантами Мінських угод, налагоджує діалог на місцях по всій Україні та надає підтримку в проведенні переговорів Тристоронньої контактної групи в Мінську. Крім того, спостерігачі ОБСЄ сприяють проведенню розмінування, ремонтно-відновлювальних робіт на об’єктах цивільної інфраструктури, доставці допомоги та реалізації інших програм та ініціатив у гуманітарній сфері на сході України. Зараз близько 600 цивільних спостерігачів працює у Донецькій і Луганській областях.

На зустрічі обговорювалися важливі соціальні проблеми, зокрема роль жінок в умовах збройного конфлікту. У 2000 році Рада Безпеки ООН прийняла Резолюцію №1325, у якій визнається непомірний та особливий вплив війни на жінок, а також часто недооцінений внесок, який роблять жінки в розв’язання конфліктів і встановлення стійкого миру. У резолюції міститься заклик до рівної та повноцінної участі жінок як активних агентів миру та безпеки.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
4
5
6
7
8
10
11
12
13
14
15
16
17
18
22
25
27
28
29
30

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma