Днями в гірськолижному курорті «Буковель» відбулася спортивна подія для найвитриваліших спортсменів — Гонка Нації (Race Nation). На неї з’їжджаються атлети з усієї України. Вже традиційно участь у гонці беруть студенти Івано-Франківського національного медичного університету.

Гонка Нації — це вражаючі забіги з перешкодами на витривалість. Головна мета атлетів —подолати усю дистанцію і фінішувати.

Івано-франківські студенти-медики на Гонці Нації вже кілька років є єдиною командою, котра представляє свій університет. Цього разу честь ІФНМУ захищали п’ять студентів: Іван Стець, Олег Тромбола, Ілона Юзьків, Богдан Левонюк та Олександр Шваб.

20191023gonka

Наша команда обрала дистанцію в п’ять кілометрів, на якій було понад 20 перешкод. «Дистанція була хоч не найдовшою, але далеко не найлегшою, — розповідає голова Студентського парламенту ІФНМУ Олег Тромбола. — Старт був важкий, бо перші півтора кілометри довелося долали вгору по лижній трасі. Далі був кілометр різкого спуску, потім 1,5-2 кілометри лісовою дорогою. Десь кілометр траси пролягав прямо по руслу гірської річки. Бігли і по каменистому, і по намуленому дні, часом вода доходила до колін. Коли вибігали з ріки, ніг просто не відчували. І протягом усієї дистанції треба було долати перешкоди».

Наших спортменів порадувала сонячна погода, яка сприяла змаганням. Попри доволі непросту трасу, усі наші студенти фінішували. У загальнокомандному заліку ІФНМУ посів 11 місце серед 25 команд.

Крім п’ятьох учасників забігу багато студентів ІФНМУ долучилися до події в якості волонтерів на трасі. За словами наших студентів, вони продовжуватимуть брати участь у Гонках Нації як спортсмени і волонтери. Ми ж вітаємо наших неймовірних атлетів із цим здобутком і бажаємо подальших успіхів!

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
6
7
8
9
11
14
15
18
21
22
25
27
28
29
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma