У вівторок, 1 жовтня, на спорткомплексі кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії та фізичного виховання Івано-Франківського національного медичного університету відбулися змагання серед студентів з Нігерії, присвячене Дню незалежності цієї африканської країни.

Таку спортивну подію студенти-нігерійці проводять вже не перший рік. За словами самих студентів, вони люблять спорт, тому вважають таке дозвілля найкращим способом відзначити цю визначну дату, просто поспілкуватися та ще й отримати користь для здоров’я.

Одним з координаторів події є п’ятокурсник Саламі Стівен. «Для нас такі спортивні змагання є вже доброю традицією, і ми дякуємо керівництву кафедри і університету за можливість влаштовувати їх, — говорить студент. — Але це не єдина подія, яку ми влаштовуємо цього року. На вихідних ми знову зберемося, запросимо друзів, наших викладачів і матимемо святкову вечерю зі стравами нашої традиційної кухні. Ми маємо багато друзів серед студентів українців, інших національностей. Це гарний університет і гарне місто, нам подобається вчитися тут».

Серед учасників змагань шестикурсник Ірінле Улуасі Джозеф. Для нього це останній рік навчання в Івано-Франківську, і він каже, що матиме добрі спогади про Україну. «Ми зібралися, щоб відсвяткувати незалежність нашої Нігерії і просто, щоб добре провести час, — каже хлопець. — Я люблю спорт, завжди намагаюся пограти у футбол, коли є вільний час. Про Івано-Франківськ у мене залишаться добрі спогади, більшість людей тут є добрими і відкритими, у нас не було особливий проблем. Особливі спогади в мене залишаться про українську культуру, з якою нас знайомили наші викладачі і друзі-українці. Ми також добре вивчили мову, і змогли вільно спілкуватися з місцевими мешканцями. Тому спогади про університет і загалом Івано-Франківськ будуть гарні».

Цього дня грали у футбол і стрітбол. Загалом у змаганнях взяли участь понад 50 студентів з Нігерії. Ще більше студентів-медиків прийшло поспостерігати за матчами і привітати нігерійців. Впевненіше на майданчику почувалися студенти старших курсів, та перемогла дружба, адже всі вони зібралися відзначити головне свято своєї Батьківщини.

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma