В Івано-Франківському національному медичному університеті продовжується покращення умов проживання студентів у гуртожитках. Так, у гуртожитку №4 днями студенти заселились у п’ять нових капітально відремонтованих кімнат, а також тут запрацювала нова велика душова.

Роботи в п’ятиповерховому гуртожитку тривають вже кілька років. Тут наново перекрили дах, замінили всю електропроводку, старі світильники на нові енергозберігаючі, у всьому будинку замінили старі дерев’яні вікна на нові металопластикові, у всіх кімнатах працює Wi-Fi. Також ремонти відбулися на кожному поверсі в коридорах, санвузлах, душових і кухнях. Крім того, на першому поверсі працюють два навчально-тренувальні центри, актовий зал, читальний зал, їдальня. В гуртожитку є протипожежна сигналізація з оповіщенням на кожну кімнату.

У середу, 25 вересня, на першому поверсі запрацювала душова загального користування, де встановили три великих бойлери. «Завдяки бойлерам душова працює незалежно від опалювального сезону, — розповідає завідувачка гуртожитку №4 Лілія Дейчаківська. — Вона працює за графіком, який встановила студентська рада гуртожитку. Поступово робляться ремонти у студентських кімнатах. Днями ми відкрили п’ять нових кімнат, а загалом таких уже є сім. Студенти дуже задоволені».

На час ремонту в кімнатах студентів переселяють в інші, а потім вони повертаються сюди ж. Одним із щасливчиків є студент третього курсу Євген Знайдюк. Він жив у цій же кімнаті до ремонту, і ось нарешті знову сюди поселився. «У кімнаті відремонтували все, від підлоги до стін і стелі, встановили нові меблі, карнизи — радіє хлопець. — Маємо теплу воду, завдяки новим вікнам стало значно тепліше».

Староста гуртожитку п’ятокурсник В’ячеслав Шпичак живе в четвертому гуртожитку чотири роки і пам’ятає, яким був будинок раніше. «Раніше цей гуртожиток вважався найгіршим в університеті, тут не було навіть душових на поверхах, ми милися на першому поверсі у двох окремих душових для дівчат і хлопців, — згадує він. — Коли я був на першому курсі, почали робити душові на поверхах, тепер маємо їх з обох сторін коридору на кожному поверсі. Також тепер на першому поверсі маємо велику душову з цілодобовою гарячою водою. Спільно зі студентським профкомом ми розробили графік, коли тут миються дівчата, а коли хлопці. За чотири роки гуртожиток сильно змінився, і нині він вважається найкращим».

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma