В Івано-Франківську національному медичному університеті відбувся святковий концерт з нагоди 74 річниці з дня заснування навчального закладу. Традиційно урочиста подія пройшла у затишному внутрішньому дворику центрального корпусу ІФНМУ.

Студенти першого курсу різних факультетів представили виставку своїх квіткових композицій на медичну тематику (детальний фоторепортаж про це згодом на сайті). А їхні колеги, учасники університетської творчої самодіяльності, порадували усіх зворушливими піснями та запальними танцями. Родзинкою програми стали виступи студентів факультету підготовки іноземних громадян, які зірвали шквал овацій. Особливий дарунок підготувала університетська народна чоловіча хорова капела «Сурма» ім. Б.Волосянка, а саме гімн українських лікарів. Присутні зустріли його аплодисментами стоячи.

Студентів, викладачів, працівників та ветеранів університету вітали представники обласної та міської влади, ректорат, гості з вишів-партнерів. «Університет — це своєрідна родина, і нещодавно наймолодшому її члену, одному з наших студентів, виповнилося 15 років, а найстаршому, одному з ветеранів університету — 93, — говорить перший проректор ІФНМУ професор Ганна Ерстенюк. — Для університету 74 роки – мабуть, не дуже великий вік. Але наша історія є багатою завдяки нашим студентам – вони щороку здобувають перемоги на міжнародних конкурсах. Серед них є чудові науковці, а є й творчі люди. А викладачі віддають їм своє тепло, знання і розум».

Станіславський державний медичний інститут було засновано 17 липня 1945 року. Його першим директором став тоді ще доцент, а пізніше професор Іван Савицький. І цього року на святкування дня університету завітав його внук, професор кафедри загальної та клінічної патологічної фізіології ім. В.В. Підвисоцького Одеського національного медичного університету Іван Савицький. «Протягом останнього століття Україна переживає драматичні часи, — сказав він. — 74 роки для медичного університету — це кілька поколінь науковців і вчених. За цей час в Івано-Франківську утворилися медичні династії, сформувалися наукові школи. Дуже приємно, що нині університет переживає свої кращі часи. Бажаю, аби подальші роки приносили колективу тільки нові успіхи і звершення!»

Особливістю святкування була благодійна акція від студентської редакційної колегії газети ІФНМУ «Ескулап-ІФ». Молоді люди розробили еко-сумки з символікою університету. Частину коштів, отриманих від їхнього продажу, спрямують на проєкт «Університет моєї мрії». Його деталі повідомлять уже невдовзі.

«Цю річницю ІФНМУ відзначає з добрими здобутками та впевнено дивлячись у майбутнє, — наголосив ректор університету професор Микола Рожко. — Бажаю нашим студентам бути достойними наслідниками старших поколінь, які тут колись працювали, і які сьогодні теж присутні з нами. Дякую всім і кожному за те, що він робить для нашого університету!»

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
5
7
8
9
10
11
13
15
17
19
22
23
24
25
27
28
29
30
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma