Нещодавно в Івано-Франківському національному медичному університеті знову відчинило свої двері колишнє кафе «Наукове», що на площі франківського «Бастіону». Крім нового затишного інтер’єру, нової назви «Академка», заклад матиме значно ширше призначення — універсальний простір для студентів-медиків.

У вівторок, 17 вересня, представникам студентських організацій університету ректорат показав результат дворічної роботи. Повністю оновилося кожне приміщення кафе. Від кухні, залів для відвідувачів до вбиралень.

Над оформленням інтер’єру «Академки» працював відомий франківський дизайнер, давній друг ІФНМУ Ігор Днесь. «Оскільки заклад призначений перш за все для студентів-медиків, тут створена відповідна атмосфера, — розповідає автор оформлення. — На стінах — анатомічні композиції, також в спеціальних нішах зробили полички для медичної літератури. Це і красиво, і пізнавально. Загалом оформлення витримане в сучасному стилі, щоб нашій молоді було тут цікаво, затишно і час, проведений у закладі, сприяв різним креативним ідеям».

Ректор ІФНМУ професор Микола Рожко сподівається, що оновлена «Академка» отримає насичене нове життя і дійсно стане місцем для неформального студентського життя. «Оновлення кафе було ініціативою наших студентів, і роботи тут тривали майже два роки, — розповідає ректор. — Дякуємо всім працівникам нашого адміністративно-господарського відділу, автору оформлення Ігорю Днесю, підприємцю Ярославу Сухоребському. Це зроблено для студентів, і сподіваюся, тут вони будуть не лише харчуватися, але й влаштовувати різні заходи, спілкуватися, проводити змістовне дозвілля».

Зазначимо, що назву «Академка» обирали самі студенти-медики під час спеціального опитування в соцмережах. А перевернута літера «А» на вивісці натякає на специфіку студентського життя, яке часом теж йде догори дриґом.

Голова студентського парламенту ІФНМУ Олег Тромбола закликає студентів проявляти ініціативу. «Вже зовсім скоро в Інстаграмі з’явиться сторінка «Академки», де ми анонсуватимемо цікаві події, які відбуватимуться тут, а також публікуватимемо фото-звіти про них, — говорить Олег Тромбола. — Також ми відкриті до пропозицій усіх наших студентів щодо заходів в «Академці». Пишіть, заходьте, двері парламенту відкриті для всіх!»

Тож завітайте до «Академки» та оцініть оновлений студентський простір, а ще слідкуйте за анонсами студентських організацій ІФНМУ. Буде цікаво!

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
13
14
18
19
30
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma