У вівторок, 10 вересня, на спорткомплексі Івано-Франківського національного медичного університету по вулиці Целевича, 34 урочисто відкрили нову спортивну споруду — сучасний тенісний корт з ґрунтовим покриттям.

Проектну документацію для спорудження спортивного об’єкту люб’язно надав ветеран спорту Богдан Вовкович. Будівництво тривало близько року. «Роботи виконували працівники університетського господарського відділу разом із викладачами кафедри, допомагали і студенти, — розповідає доцент кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії та фізичного виховання Володимир Левко. — Було складно, адже треба було викопати траншеї, вивезти землю, завезти і поетапно пошарово засипати основу під корт. Багато часу зайняв настил основного шару. На корті ми встановили вечірнє освітлення, якого, здається, немає на жодному іншому корті Івано-Франківська. Тут змонтована сучасна стаціонарна розмітка, тож тут не потрібно буде щоразу наносити її крейдою, як це було колись. Також тут встановлені додаткові вітрозахисні фони».

Крім будівництва корту кафедра протягом літа виконала роботи на інших своїх спортивних спорудах. Так, відбулась заміна даху на залі для футзалу, заміна старих дерев’яних вікон у центральному корпусі, у залі баскетболу і волейболу встановили новеньке електронне табло тощо.

«Ми не перестаємо працювати, щоб створювати умови для нашої студентської молоді, — каже ректор ІФНМУ професор Микола Рожко. — Для того, щоб лікувати людей, треба самому бути здоровим, тому дуже важливою є популяризація здорового способу життя. Медик має бути носієм здоров’я. Запрошуємо усіх наших студентів і не тільки студентів на наш спорткомплекс займатися фізичною культурою і спортом та покращувати своє здоров’я!»

На відкриття завітало чимало гостей: міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника професор Ігор Цепенда, викладачі Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, начальник управління спорту Івано-Франківської облдержадміністрації Орест Оклієвич, директор міського департаменту молодіжної політики та спорту Віталій Матешко тощо.

«Дуже вдячний медичному університету за розвиток спортивної інфраструктури, — звернувся до присутніх Руслан Марцінків. — Спортивних споруд не буває забагато, в нашому місті їх навпаки є замало. Тому ми тішимося кожній такій роботі. Дякую всім людям, які працювали тут і створили цей чудовий корт».

Новий корт вже випробували професійні івано-франківські тенісистки Діана Ходан і Вікторія Гоголь. Спортсменки залишились дуже задоволені новою спорудою. «Теніс дуже важкий вид спорту, і поява нового корту — це чудова можливість тренерам і спортсменам більше займатися, адже в місті дуже не вистачає тенісних кортів, — говорить Вікторія Гоголь. — Враження від корту просто чудові. Він споруджений по всіх міжнародних стандартах і має всі умови для гри і тренувань. Все зроблено на найвищому рівні. Ми дякуємо медичному університету за такий чудовий подарунок місту!».

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma